Hadi Gidelim filmi 4 Ülkede Yasaklandı

LGBTi bir karaktere yer veren Disney'in yeni Pixar animasyonu Hadi Gidelim; Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklandı.

10.03.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-09:26) Hadi Gidelim filmi 4 Ülkede Yasaklandı
İki ergen elf kardeşin ölen babalarını sihir kullanarak 24 saatliğine dünyaya geri getirmek için çıktıkları fantastik macerayı odağına alan Onward, Orta doğu ülkelerinden bazılarında sansüre takıldı. Animasyon dünyasının iki önemli aktörü Disney ile Pixar'ın ortak yapımının veto edilmesinin nedeni, filmin bir sahnesinde lezbiyen ilişkiye yapılan gönderme. Bahsi geçen sahnede Lena Waithe'ın seslendirdiği LGBTİ karakter Specter "Ebeveyn olmak kolay değil, hele yeni bir aileye girdiysen. Kız arkadaşımın kızı saçımı çekti" diyor. İşte bu son cümle yüzünden Hadi Gidelim, Kuveyt, Umman, Katar ve Suudi Arabistan'da yasaklandı. Rusya'daysa cümledeki kız arkadaş kısmı sansürlenip yerine partner ifadesi konuldu.

Dünyanın büyük bir kısmında geçen cuma sinemalara gelen ve 67 milyon dolardan fazla gişe rakamına ulaşan Hadi Gidelim. Türkiye'de 3 Nisan'da vizyona girecek.

HADİ GİDELİM'İN KONUSU

Hadi Gidelim, babalarını çok küçük yaşta kaybeden iki genç elf kardeşin hikayesini konu ediyor. Kardeşler, hatırlamakta zorlandıkları ve çok özledikleri babaları ile son bir gün geçirme fırsatlarının olduğunu öğrenirler. Dünyada var olan bir büyü, onların babaları ile kavuşmalarını sağlayacaktır. Kardeşler, bu fırsatı kaçırmamak için ne yapıp edip büyüye sahip olmanın yolunu bulmalıdır. Kendilerini zorlu bir mücadeleye sokan kardeşler, büyüye ulaşıp babalarını son bir kez görebilme imkanını bulabilecekler midir?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal