Güzel Yazı Yazma

Güzel yazı yazma teknikleri PDF? Güzel yazı yazma çalışmaları? Güzel yazı yazma sanatı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

28.05.2018-23:02 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-22:54) Güzel Yazı Yazma

Yazı, insanların duygu ve fikirlerini en iyi biçimde anlatabilmesine imkan tanıyan bir iletişim aracıdır. Güzel yazma teknikleri ile yalnızca okunabilen değil, göze hoş görünen yazılar yazabilmek de olasıdır. Bu teknikler aşağıdaki gibidir:

*Yazının grafiksel olarak göze hoş gelmesi için en başta harflerin birbirleri ile olan oranlarının orantılı olması lazımdır. Büyük ve küçük harflerin belirli boyutlarda oranlı bir biçimde yazılması başarılı bir biçim kompozisyonu sağlar.

*Güzel yazı yazabilmek yada var olan el yazısını iyileştirmek için belirli alıştırmalar yapmak lazımdır. Alıştırma için kareli bloknot bir defter, yuvarlak keçe uçlu bir kalem lazımdır. Bu araçlarla oranlı bir biçimde yazı çalışması gerçekleştirilmelidir.

*Yazı alıştırmalarında aynı oranı tutturmak için gerçekleştirilen ilk çalışma defter üstünde aşağı ve yukarı çizgiler çekmektir. Zig zag biçiminde gerçekleştirilen bu çalışma elin aynı oranlara alışması açısından önem arz eder.

*Çizgi çalışmalarının ardından, eşit aralıklı biçimlerde harfler yazma ve bu harfleri birleştirmeye uğraşma alıştırmaları gerçekleştirilmelidir. Burada harflerin boyutlarının aynı olmasına özen gösterilmelidir.

*Harfler önce dik bir biçimde yazılmalıdır. Dik harflerden sonra eğik biçimde harf birleştirmeleri olabilir.

*Güzel yazma uğraşları mürekkepli kalemle ve divit uçlarla da gerçekleştirilebilir. Bu çalışmalarda harflerin daha büyük puntolarda olması, çalışmayı basitleştirir ve daha eğlenceli biçime getirir.

Güzel yazı yazma türleri içinde kaligrafi yazıları da yer alır. Yazıların bir resim gibi görünmesini sağlayan kaligrafi türü, güzel yazı tekniklerinin ilk kısmını tamamlayan kişiler için uygun bir uğraştır. Harf oranlarını ve çizgi biçimlerini doğru bir biçimde kavrayan herkes, kaligrafi çalışması ile yazısını bir sanata çevirebilir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal