Gök Medrese Restorasyonunda Sona Doğru

Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından 1271'de Sivas'ta yaptırılan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor.

12.05.2020-19:33 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-19:32) Gök Medrese Restorasyonunda Sona Doğru
Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan ve ismini üzerinde bulunan mavi çinilerden alan, 749 yıllık Gök Medrese'de süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, tarihi yapıyı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Gök Medrese'nin Sivas'ın incisi olduğunu belirten Ayhan, restorasyonu büyük ölçüde tamamlanan tarihi eserin kısa sürede hizmete açılacağını aktardı.

Gök Medrese'de ufak detayların yapıldığını anlatan Ayhan, şunları söyledi:

"Sivas, kültür ve sanat şehri. Bu şehrin tacı da Gök Medrese'dir. Burayı gözümüz gibi muhafaza edeceğiz. Gün yüzüne çıkartacağız ve insanlara anlatacağız. Sosyal donatıları da binaya ayrı bir mana verdi. Burada emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Ayhan, Gök Medrese'nin yanı başında yapımına başlanılan Kale Projesi'nin de tamamlanmasıyla bölgenin açık hava müzesi haline geleceğini ifade etti.

Sivas'ta, birçok müzeyi gün yüzüne çıkartacaklarını belirten Vali Ayhan, "Sanayi mektebi müzemiz, kent müzemiz, ozanlar ve müzik kültürü müzemiz, gastronomi müzemiz, eğitim müzemiz ve hamam müzemiz gibi birçok müzemizi yakında hayata geçireceğiz ve Sivas, müzeler şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek" değerlendirmesinde bulundu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal