Göbeklitepe'ye Normalleşme Sürecinde Yoğun İlgi

Coronavirüs sebebiyle bir süre kapalı kalan Göbeklitepe'ye normalleşme sürecinin ilk haftasında ilgi yoğun oldu.

12.06.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-13:09) Göbeklitepe'ye Normalleşme Sürecinde Yoğun İlgi

Coronavirüs nedeniyle yaklaşık 3 ay ziyarete kapalı kalan Göbeklitepe'ye normalleşme sürecinin ilk haftasında ilgi yoğun oldu.

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen 1 Haziran'da başlayan normalleşme sürecinde konuklarını maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde ağırlayan Göbeklitepe'yi yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgiyle ziyaret ettiği Göbeklitepe Ören Yeri’ni geçen yıl 412 bin 378 kişi ziyaret etti.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sanal müze uygulaması kapsamında, salgın sürecinde en fazla ziyaret edilen ören yeri oldu.

Yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra kapılarını yeniden ziyaretçilerine açan Göbeklitepe'yi ilk 10 günde yaklaşık 2 bin misafirin ziyaret etmesi, gelecek adına umut verdi.

TURİZM SEKTÖRÜ İLGİDEN MEMNUN

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, Göbeklitepe'ye ilginin yoğun olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ziyaretlerde tedbirlerin üst seviyde olduğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Bizler de turist rehberleri ve seyahat acenteleri olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Rehberlerimize yönelik bilgilendirme çalışmalarımız sürüyor. 2019 'Göbeklitepe Yılı' ilan edildikten sonra kentimize gelmek için fırsat bulamayan tüm ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Pandemi süreciyle birlikte bazı maliyetler arttı. Şanlıurfalı turizmciler olarak bir araya geldik ve fiyat artışlarını ziyaretçilere yansıtmamak için herkes elini taşın altına koydu. Yaklaşık 3 aydır evlerinde dinlenen vatandaşlarımızı Şanlıurfa'ya ve Göbeklitepe'yi görmeye bekliyoruz. 2019 yılında 400 bin kişi Göbeklitepe'yi ziyaret etti. Belki bu süreçten dolayı bu rakamlara yetişmek zor ama ziyarete açıldığı ilk gün İspanyol turistler bile geldi."

Geçtiğimiz sene ziyaretçilerin otellerde yer bulamadığını söyleyen Çoban, "Geçen yıl gelemeyen misafirlerimizi bekliyoruz. Özellikle bizleri arayan ve gelmek isteyen misafirlerimiz var. Birçok seyahat acentemiz Şanlıurfa ve Göbeklitepe için tur duyurularına başladı. Tüm misafirlerimizi Şanlıurfa'ya bekliyoruz, güzel günler bizleri bekliyor" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal