Gezen Sinema Tırı Yola Çıkıyor

Sinemaya gitmeye imkanı olmayan çocuklar için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uyguladığı proje Gezen Sinema Tırı yeniden hayata geçirdi. İşte haberin detayları...

06.08.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-16:23) Gezen Sinema Tırı Yola Çıkıyor

Yaşadığı coğrafyada sinemaya gitme imkanı bulamayan çocukları sinemayla buluşuyor. Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle hazırlanan 'Gezen Sinema Tırı' bu yıl da şehir şehir dolaşacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gezen Sinema Tırı kapsamında 7-8 Ağustos tarihlerinde M1 Adana AVM ev sahipliğinde büyük küçük herkesi ‘ücretsiz’ olarak sinemayla buluşturmaya devam edecek. Gezen Sinema Tırı için Covid-19 salgını sonrası gerekli önlemler alındı. Eklenen teknik ekipmanlarla açık havada ve sosyal mesafeye uygun olarak yeniden düzenlenen Gezen Sinema Tırı’na, gündüz ve gece ışığına uygun 6x4 metre ölçülerinde yeni bir perde ile dış mekanda yayın yapacak ses sistemi eklenerek açık hava izleyici için uygun hale getirildi.

Gezen Sinema Tırı kapsamında gündüz iki seans halinde çocuk filmleri, akşam ise, Türk sinemasının iz bırakmış filmleri seyircilerle buluşmayı planlıyor. Gezen Sinema Tırı, 7 Ağustos Cuma günü M1 Adana AVM bahçesinde ilk ziyaretçilerini ağırlayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal