Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor Sergisi Sanal Ortamda

Sanatçı Özge Günaydın’ın “Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor” isimli sergisi online ortama taşındı.

18.05.2020-16:20 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-16:21) Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor Sergisi Sanal Ortamda
Dünyanın altıncı büyük kitlesel yok oluş evresinde olduğunu, soyu tükenen gergedanlar üzerinden anlatan sanatçı Özge Günaydın’ın  “Gergedanlar Şehre Geri Dönüyor/Rhinos Back in Town” adlı kişisel sergisi dijital ortamda sanatseverlerle buluştu.

7 dakikalık filmde küratör Denizhan Özer, sergiyi masalsı bir şekilde eserlerin de ayrıntıları ile sanatseverlere sunuyor.

Sanat yönetmenliğini Ayça Okay’ın üstlendiği sergide; eserlerin gergedan figürlerinden oluşmasının ana nedeni, gergedanların son yıllarda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan canlılar içerisinde en dikkat çekici tür olması.

Sanatçı Özge Günaydın, “2018’de, son erkek kuzey beyaz gergedan Sudan’ın ölümü ile geriye doğru tarihsel bir inceleme yapılırsa; 20.yüzyıldaki 500 bin gergedan nüfusundan bugün sadece 29 bin kaldığı görülüyor. Gergedanlar tek eşli, sadece otoburdur. Bebeklerine dört yaşına kadar bakar ve korurlar. Gübreleri dünyanın ekolojik döngüsü için fevkalade önemlidir. İnsanoğlunun tüketim bilincinin olmadığı ve sadece yok etmeye odaklandığı toplumsal düzende gergedan önemli bir vurgudur” dedi.

5 duyuya birden hitap edecek bir proje olarak tasarlanan ve resim, belgesel, video art, heykel gibi farklı disiplinlerden oluşan sergi haziran ayından itibaren randevu sistemi ile Masterpiece Hall-Maslak’ta sanatseverlerle buluşacak ve eylül ayına kadar gezilebilecek.

Online sergi ise www.studiomasterpiece.com/masterpiece-maslak linkinden ve Youtube/Rhinos Back in Town sayfasından izlenebiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal