Gerçek Bir Yaşam Hikayesinden Uyarlanan '18 Hediye' Filmi

Geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluşan ünlü İtalyan yönetmen Francesco Amato’nun yönetmenliğini yaptığı 18 Hediye filmine dair izlenimlerimizi Haber365 okurlarıyla paylaşıyoruz.

23.05.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-14:16) Gerçek Bir Yaşam Hikayesinden Uyarlanan '18 Hediye' Filmi
Haber 365 (Kültür-Sanat Servisi) 18 Hediye filmi geçtiğimiz günlerde Netflix'te yayınlandı. Türkiye'den bu filme ilgi olmayacağını düşünen Netflix, 18 Hediye filmi için Türkçe dublaja da Türkçe altyazılı fragmana da ihtiyaç duymadı. Film, Elisa Girotto'nun gerçek hayat hikayesinden esinlenerek beyazperdeye yansıtıldı.

İtalyan yapımı filmde ölümcül kanser hastası hamile bir anne görüyoruz. Kızının ilk doğum gününden kısa bir süre sonra hayatını kaybeden Elisa adlı anne ölmeden önce kızının 18 yaşına kadar her doğum günü için bir hediye bırakıyor.

Bebekliğinden beri annesine hasret büyüyen Anna'nın annesinin bu düşüncesi kabusu oluyor ve doğum günlerinin gelmesini hiç istemiyor. Anna'nın hediyeyi alıp mutlu olması gerekirken annesini kaybettiği için derin bir üzüntü içine giriyor.

Babasının yoğun ikna çabasına rağmen Anna son doğum gününe katılmak istemiyor. Bir gece akılalmaz bir olay yaşayan Anna'ya araba çarpar ve kendisini 2001 yılında annesinin yanında buluyorr. Bu sahnenin bir rüya olduğunu filmin bitene kadar anlamıyoruz. Duygusallığa çok açık olan filmde anne ve kızı aynı rüyayı görüyor. Sadece araba çarpa sahnesinde izleyiciyi şaşırtan filmde tempo çok fazla iyi olmasa da izlenebiliyor.

Ünlü İtalyan yönetmen Francesco Amato’nun yönetmenliğini yaptığı İMDB puanı 6,7 olan filmin oyuncu kadrosunda Benedetta Porcaroli, Vittorio Puccini ve Edoardo Leo gibi isimler yer alıyor. Rollerinin hakkını veren oyuncuların yerine daha tanınmış isimler yer alsaydı 18 Hediye festivallerde yüzlerce ödül alırdı.

Dram yüklü bir film olmasına rağmen izleyiciyi ağlatmayan yapımda anne kızın sarılma sahnesi bile 2-3 sahnede veriliyor. Kısacası başarılı bir senaryo her zaman kendini izletiyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal