Genç Sinemacılardan Evde Kısa Film

Hassan bin Sabit Sinema Akademisi öğrencileri corona günlerinde evde kalmanın önemine vurgu yapmak için bir kısa film çekti.

22.05.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-15:29) Genç Sinemacılardan Evde Kısa Film

"Kısa Filmler de Eve Sığar" sloganıyla hayata geçirilen 3+1 adlı kısa film Hassan bin Sabit Sinema Akademisi'nde eğitimlerine online olarak devam eden genç sinemacılar tarafından çekildi.

Hassan bin Sabit Sinema Akademisinde online sinema dersleri veren yazar ve yönetmen Abdulhamit Güler, akademinin 5 yıldır eğitimlerine devam ettiğini belirtti.

Akademide belli dönemlerde sınıflar açıldığını söyleyen Güler, "Bu sınıflara her yıl yeni öğrenciler geliyor, 3 yıldır devam eden bir uygulama olarak da bu gelen öğrencilerden eğitim dönemi tamamlandıktan sonra yeteneklerine göre seçilenler bir üst kademeye yükseliyor." dedi.

Corona sürecinde derslerin online sürdüğünü belirten Güler, "Okumalar, film çekimleri, senaryo hazırlıkları ve sinemaya dair her şeyi beraber yapıyoruz. Bu uzun vadeli bir gelişim süreci." şeklinde konuştu.

Filmin her sürecinde online görüştüklerini belirten Güler, şunları söyledi:

"Sinema imkanlar alanı. Mevcut teknolojiyle aslında sınır gibi görünen bazı imkansızlıkları imkana çevirebileceğimizi göstermemiz gerekiyor. Derslerdeki iddiamız da budur. Bir cep telefonunuz varsa kısa film çekmek için ihtiyacınız olan her şey vardır. Evde kalınan bu süreçte de film yapabileceğimizi kendimize ve sinemaya ilgi duyanlarda göstermemiz gerekiyor."

Filmle ilgili bilgiler veren Güler, "Herkes her şeyi tamamen kendi evinde cep telefonuyla başka hiçbir teknik üst düzey araç kullanmadan yaptı ve filmi bu şekilde tamamlamış olduk." ifadesini kullandı.

diyalogsuz çekilen filmde sadece ortam seslerinin olduğunu söyleyen Abdulhamit Güler, "Hassan bin Sabit Sinema Akademisi olarak aileyi önemsediğimiz için evde kalmak bizim için bir mahkumiyet değil. Ama bu süreçte eşyaya bakışımız değişti. Biz de ev ortamı neydi ne oldu bunu evden ve eşyalardan dinleyelim istedik. Evin eşyalarını konuşturmuş olduk." dedi.

Siyer Vakfı tarafından kurulan Hassan bin Sabit Sinema Akademisi hakkında bilgi veren Güler, şöyle devam etti:

"Özellikle kademe grubu olarak her şartta sinema yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Sinemayı hayatımızın bir parçası haline getirdiğimiz için her şartta sinemaya dair bir şey yapmak zorundayız. Biz bunu içsel olarak da yaşıyoruz. Sinema yapmaya, yeni filmler çekmeye devam edeceğiz."

Yönetmen koltuğunda Ebubekir Öztürk, Emine Yüksel Türkmen, İbrahim Ethem Ortaköy, Mansur Çoşkun, Sıddıka Özbek Açıkbaş ve Sude Özbek'in oturduğu filmin ekibinde ayrıca Fatma Hilal Topbaş, Kübra Er, Rabia Özmen, Saliha Betül Sungur, Emine Yüksel Türkmen, Yasir Gençalp, Çamran Azizoğlu, Nur Sultan Bulut ile Merfu Muhammed yer aldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal