Geceye Damga Vuran Türk Televizyon Tarihinin En Uzun Savaş Sahnesi

TRT 1'in iddialı yapımlarından 'Uyanış: Büyük Selçuklu' seyirciyle buluştu. İlk bölümden izleyiciyi ekrana kilitleyen dizi, Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesini ekranlara getirerek geceye damgasını vurdu.

29.09.2020-12:10 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-12:08) Geceye Damga Vuran Türk Televizyon Tarihinin En Uzun Savaş Sahnesi

Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun düşmanlarına karşı verdiği mücadele TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluştu. Gerek kostümleri, gerek cast ekibiyle ilgi topladı. Öte yandan hikayesi ve tarihsel mekanları ile beğenilerin odağı oldu. Sosyal medya da en çok konuşulanlar arasına girerek gündeme oturdu.

TÜRK TELEVİZYON TARİHİNDEKİ EN UZUN SAVAŞ SAHNESİ

Dizi, çok sayıda ilke imza atarak daha ilk bölümden ilgi topladı. Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnelerinin yer aldığı dizide savaş sahnelerinin çekimi 8 gün sürdü. 100'ü atlı olmak üzere 400 yardımcı oyuncu savaş sahnesinde yer aldı.

Geceye damga vuran sahnenin hazırlığı 60 gün sürdü. Çekimleri 8 gün süren sahne, Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesi olarak tarihe geçti. 400 kişilik yardımcı oyuncunun yer aldığı sahnede 100 tane atlı yardımcı oyuncu bulundu.

Oyuncular, bir ay boyunca zorlu bir eğitim sürecinden geçti. Bu bağlamda oyuncular, Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını yürüten Nomad Stunts ekibinin aksiyon yönetmeni tarafından aksiyon, at binme ve kılıç eğitimleri aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal