Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi ile ilgili bilgi verdi. Bakan Ersoy, Galata Kulesi'nin 15 Eylül'de açılacağını söyledi.

25.06.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-11:34) Galata Kulesi Ne Zaman Açılacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ihalesi tamamlanan ve restorasyon çalışmaları devam eden Galata Kulesi ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Ersoy, "15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete açacağız. Galata Kulesi İstanbul'un ilk meydanlarından birisidir. Burası Ceneviz yangın kulesidir. Meydanı tekrar oluşturmaya çalışıyoruz. Tarihi binalardan oluşan ortada aykırı bir bina var. O binayı da kamulaştırarak, yıkacağız ve bir meydan haline getireceğiz. Bakanlığımıza bağlı kültür sanat kurumları için aktiviteler yapacaklar. Galata Kulesi'ni olması gereken konumuna getireceğiz." dedi.

Galata Kulesi'nin içinde yer alan kafeterya gibi işletmelerin kapatılacağı ve tarihi yapının müze olarak kullanılacağını söyleyen Bakan Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Kulenin terasına asansörle çıkacaksınız. İnerken merdiven kullanacaksınız ve kulenin tüm katlarını gezeceksiniz. İstanbul'un tarihi ve arkeolojik değerlerine bakarak, müzede bilgiler alacaksınız. Galata Kulesi bir yönlendirme merkezi haline gelecek. Kulenin içindeki restoran, kafe ne olacak diyorsanız? Etraf restoran, cafe dolu. Biz oradan para kazanmak zorunda değiliz. Biz orada cazibe noktasını turist çeker halde kullanarak, içine modern bir müze kuruyoruz. Dijital etkinlikler olacak içinde. Biz İstanbul'un diğer cazibe noktalarına turisti yönlendirmeliyiz. Para kazanma işini turist yapabilir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal