Galata Kulesi Müze Oluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarihi Galata Kulesi'nin müzeye dönüştürüleceğini söyledi. Bu kapsamda kulede bulunan kafeterya, restoran gibi tüm aktivite alanları dışarıya çıkartılacak.

08.06.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:34) Galata Kulesi Müze Oluyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galataport'taki cazibe alanının Galata Kulesi'yle birleştirileceğini söyledi.

Bakan Ersoy, "Galata Kulesi'ne, İstanbul'un cazibe noktalarına, kültür ve arkeolojik değerlerine çok güzel bir şekilde hakim olduğunuz noktalardan biri. Biz Galata Kulesi'nde de bu hafta itibarıyla projeyi tamamladık. Haziran sonuna kadar restorasyon ihalesini tamamlıyoruz çok kısa bir sürede çok hızlı bir şekilde 15 Eylül'de Galata Kulesi'ni hizmete alacağız.”dedi.

Galata Kulesi'nin içeriğini de değiştirdiklerini belirten Bakan Ersoy, Galata Kulesi, “Sadece bir kule olmayacak, içinde kafeterya, restoran, mutfaklar, çalışma ofisleri bulunuyor. Galata Kulesi'nin özüyle bağdaşmayan bütün bu aktivite alanlarını dışarıya çıkarıyoruz. Galata kulesinden gözlemlediğiniz bütün o cazibe noktalarının içeride bütün detaylarını göreceğiniz, teknolojinin çok iyi kullanıldığı dijitalin ağırlıklı kullanıldığı bir müze haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Galata Kulesi, Galataport cazibesiyle turistleri yukarı çekecek yine oradan gözlemledikleri İstanbul'un diğer cazibe noktalarına tanıtarak onları yönlendirecek. Galata Kulesine biraz havadan bakarsanız doğal ve tarihi bir dairesi vardır. Yolun ortasında aykırı bir bina var, onunla ilgili de hukuki süreci başlattık meydanda gerekli kamulaştırmaları yapıp Ceneviz meydanına eski özelliğini katacağız. Tatlı bir yokuş var o yokuşu da doğal bir amfi şeklinde düzenleyip kültür aktiviteleri merkezi haline getireceğiz. Orası da bir kültür meydanı haline gelecek."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal