Galata Köprüsü’nde 15 Temmuz İstiklal Sergisi

15 Temmuz İstiklal Sergisi, Galata Köprüsü'nde açıldı. Sergi, temmuz ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

14.07.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-17:13) Galata Köprüsü’nde 15 Temmuz İstiklal Sergisi

15 Temmuz gecesi yaşananları ve halkın direnişini yansıtan fotoğraflar "15 Temmuz İstiklal Sergisi"nde meraklılarıyla buluştu. Galata Köprüsü'nde açılan sergi temmuz ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

 Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılışına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Türk milletine yapılan ihaneti unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyen İstanbul Valisi Yerlikaya, 15 Temmuz'un Türk milletinin zaferinin 4. seneyi devriyesi olduğunu hatırlatarak, Türk milletinin iradesine sahip çıkmasını da unutmadıklarını belirtti.

100 yıl önce İstanbul'un ve vatanın işgalinin Tophane'den başladığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ise  Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi Galata Köprüsü rıhtımında başlattığını hatırlattı.

Malazgirt'teki, İstanbul'un fethindeki ve Çanakkale Savaşı'ndaki ruhla 15 Temmuz'da darbecilere direnenlerin aynı ruhu paylaştığını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz akşamında yine bayrağımız indirilmek ve vatanımız işgal edilmek istendiğinde 'Bu vatan ve bayrak bizim.' diyenler, 'Biz milletiz.' diyenler bayrağına, ezanına ve vatanına sahip çıktı. Galata Köprüsü'nde ilk defa bir açık hava fotoğraf sergisi yapılıyor. Fotoğrafların her biri aslında bu milletin hikayesini, direniş ve diriliş mücadelesinin ruhunu yansıtıyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal