Fransa, Skandal Netflix Dizisi Minnoşlar'ı Savundu!

Dünya genelinde büyük tepkilere neden olan Netflix'in Minnoşlar filmi, Fransız hükümeti tarafından savunuldu.

22.09.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-14:09) Fransa, Skandal Netflix Dizisi Minnoşlar'ı Savundu!

Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Delege Bakanı Elisabeth Moreno, 'Bu filmin tüm izleyiciler için erişilebilir kalması ve eserin aydınlanmış incelenmesine dayanan, teskin olmuş bir tartışmayı beslemesi lazım' açıklamasında bulundu.


'Cuties (Minnoşlar)' filmi dünya genelinde tepkilerin odağı olurken, Türkiye'de yasaklanmıştı. Maïmouna Doucoure'nin yönetmenliğini yaptığı film, pop yıldızlarının hareketlerini taklit eden bir dans grubuna katılan 11 yaşındaki Senegal kökenli Müslüman kız çocuğu Amy'nin hikayesini konu alıyor.

Film yayınlanmadan önce ortaya çıkan posterlerle gündeme gelmeye başlamış, eleştirilerin odağı olmuştu. Henüz ergenliğe bile girmemiş çocukların cinselleştirmekle suçlanması, pedofiliyi teşvik edip etmediğine dair şüpheleri de beraberinde getirmişti.

Cuties'in Ocak ayında Sundance Festivali'nde ilk gösteriminin yapıldığı, dünya sineması dram yönetmenliği ödülünü kazanan Doucouré, Fransa'da düzenlenen bir panelde, filmin 'çocukları hiper-cinselleştirmekle' suçlanmasının, Netflix'in filmi tanıtma amacıyla çıkardığı ilk posterdeki görsel seçiminden kaynaklandığını söyledi. Ancak bahsi geçen posterin filmi temsil etmediğini belirtti.

Doucoure, 'Aslolan filmi izlemek ve aynı mücadeleyi verdiğimizi anlamak. Ben zaten bu konuda insanların gözlerini açmak ve soruna çözüm bulmak istiyorum. Film yapımcıları olsun siyasiler olsun bir tartışmaya girmemiz ve çözüm bulmamız ve bunu eğitim sistemi içinde de yapmamız önemli' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal