Flamingolar Arin Gölü'nü Renklendirdi

Yılın belirli dönemlerinde Van Gölü Havzası’nın sulak alanlarına gelen flamingoların, son dönemlerde yeni uğrak alanlarından biri de Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Arin Gölü oldu.

15.09.2020-12:35 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-12:57) Flamingolar Arin Gölü'nü Renklendirdi

Her yıl belirli zamanlarda Van Gölü’ne akın eden flamingoların uğrak alanlarına yenisi eklendi. Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Arin Gölü’ndeki flamingo yoğunluğa da artışa geçmiş durumda. 

İran taraflarından göç ederek Van Gölü mevksine gelen flamingolar, Van'ın Erçek Gölü'nde ve Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde bulunan Arin Gölü'nde yoğun bir şekilde görülmeye başladı.

ARİN GÖLÜ'NDE KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Arin Gölü'nün sığ alanlarında konaklama ve beslenme yapan flamingolar, bu yıl ördeklerle birlikte paylaştıkları Arin Gölü'nde yine kartpostallık görüntüler sundu.

Flamingolar Arin Gölü'nü renklendirirken, objektiflere yansıyan eşsiz görüntüler havadan drone ile görüntülendi. 

Arin Gölü'nün çevresindeki köylerde yaşayan köylülerden Orhan Emen, flamingoların her yıl ağustos ayında Arin Gölü'ne geldiklerini ve havaların soğumasıyla birlikte sıcak yerlere göç ettiğini belirtti. Emen, 'Burası sodalı bir göl. Etrafındaki köyler Göldüzü, Esenkıyı ve Karşıyaka köyleridir. Onlarca kuş türü besleniyor yazın bu gölde. Kışında buradan göç edip gidiyorlar. Bu kuş türlerinden biri de flamingolardır. Flamingolar İran'dan geliyor ve bir kısmı Van Gölü'ne, bir kısmı da Arin Gölü'ne geliyorlar. Yavrularını da büyüttükten sonra kasım ayında buradan göç edip Afrika tarafına gidiyorlar. Diğer kuş türleri de bu göl tamamen donduğu zaman göç edip gidiyorlar' açıklamalarında bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal