Filistinli Dua Iştiyye Çektiği Fotoğraflarla Hayata Tutunuyor

Filistinli Dua Iştiyye yaşadığı tüm zorluklara rağmen fotoğrafçılıkta elde ettiği başarı ile kısa sürede bölgenin aranılan fotoğrafçılarından biri haline geldi.

01.04.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-11:47) Filistinli Dua Iştiyye Çektiği Fotoğraflarla Hayata Tutunuyor
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde birkaç ay önce açtığı stüdyosunda bebek çekimleri yapan 30 yaşındaki Filistinli Dua Iştiyye, örnek sanatçılardan biri.

Yaşadığı sıkıntı ve zorluklar karşısında pes etmeyerek kentin en meşhur fotoğrafçılarından biri haline gelen Iştiyye'nin işte başarı hikayesi...

Uygulamalı Kimya Bölümü'nden mezun olduktan sonra evlenen Iştiyye, iki oğlundan birinin otizmli olduğunu öğrendikten sonra tüm vaktini ona ve ailesine ayırdı.

3 yıl önce eşi İsrail güçleri eşini gözaltına aldı ve evin tüm sorumluluğu Iştiyye'ye geçti. Otizmli çocukğunun tedavisi de maliyetli olduğundan Iştiyye ne yapabileceği konusunda epey kafa yordu.

Yaşadığı sıkıntıların kendisini ümitsizliğe düşürmesine izin vermeyen Iştiyye, ailesinin geçimini sağlamak için birkaç ay önce açtığı stüdyosunda bebek çekimleri yaptı ve kısa sürede bölgenin aranılan fotoğrafçılarından biri haline geldi.

Nablus'taki bir kurumda Multimedya eğitimi alan Iştiyye 2016 yılında çekim yapmaya başlamıştı.

Filistinli Dua Iştiyye, geçen yıl Ramallah İş Kadınları Forumu tarafından "Yılın Kadını" seçilmişti. Iştiyye'nin tutuklu eşi hakkında ise İsrail mahkemelerince alınmış herhangi bir hüküm bulunmuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal