Fazıl Say'ın Piyano Resitaline Yoğun İlgi

Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fazıl Say, ENKA Kültür Sanat 31. Yıl Müzik Buluşmaları çerçevesinde resital verdi.

09.10.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:31)

Dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fazıl Say, ENKA Kültür Sanat 31. Yıl Müzik Buluşmaları çerçevesinde resital verdi.

ENKA Kültür Sanat Koordinatörü Murat Ovalı, ENKA Kültür Sanat'ın daimi sanatçısı olan Fazıl Say'ın 21 yıldır düzenli olarak bu konseri verdiğini belirtti. ENKA Oditoryumu'nun açılışını 1998'de Fazıl Say'la gerçekleştirdiklerini belirten Ovalı, "Yazları ve kışları bizde konser veriyor.

Her dönem iki konserimiz var. Hem açık hava tiyatrosunda hem de oditoryumumuzda. Bu anlamda Fazıl Say zaten bizim için çok önemli. Aynı zamanda Adapazarı'nda depremzede öğrencilerin okuduğu bir okulumuz var. Depremzedelerimizle Fazıl beyi her sene buluşturuyoruz. Gebze'de bir teknik lisemiz var. Yani 'daimi' dememizin altında yatan sebepler de bunlar." dedi.

Ovalı, yılda 3 kere bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini aktararak, şunları ekledi:

YILDA 18 BİN İLE 22 BİN ARASINDA SEYİRCİ

"Sene içinde biz 7-8 aya yayılan etkinlikler yapıyoruz. Hiçbir etkinliğimiz boş geçmiyor. Zaten seyircilerimizin haricinde birçok farklı vakıftan öğrencilerle de biz etkinliklerimizi buluşturuyoruz. Koltuk kapasitemizin yüzde 90-100'ü doluyor. Yıl bazında yaptığımız etkinlik sayısına göre aşağı yukarı 18 bin ile 22 bin arasında seyircimizle buluşuyoruz."

AÇILIŞ "İSTANBUL'DA BİR KIŞ SABAHI" BESTESİYLE BAŞLADI

Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren Fazıl Say, ENKA Oditoryumu'ndaki konserine "İstanbul'da Bir Kış Sabahı" bestesiyle başladı. Eser aralarında o eseri detaylarıyla anlatan sanatçının 80 dakika süren resitalini tam dolu salonda yaklaşık 550 kişi izledi.

Say, 7 bölümden oluşan "İzmir Süiti"nin yanı sıra "Kaz Dağları Marşı" ve "Baladlar" eserlerini icra ederken, çağdaş bestecilerin eserlerini de yorumladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal