Fatih'te Fotoğraflar Yarışacak

Fatih Belediyesi fotoğraf yarışması başlattı. Yarışmaya son katılım tarihi ise 20 Eylül 2010.

10.03.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-12:57) Fatih'te Fotoğraflar Yarışacak

Fatih Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen "Fotoğrafın Gör Dediği" yarışmasına başvurular başladı. Fatih’i vizörden bambaşka formlarıyla görebileceğimiz yarışmada 150 bin TL’ye varan para ödülü dağıtılacak. Fatih’in herhangi bir yerini, tarihi veya mimari eserini, insanlarını veya sokaklarını gördüğümüz dijital kolaj, siyah-beyaz veya renkli fotoğraflar üç farklı kategoride yarışacak.

Yarışmaya her fotoğrafçı Serbest Vizör bölümünde en fazla 4 (dört) adet sayısal, renkli ve/veya siyah-beyaz eserle katılabilir. Fotoğraflarla Bir Hikaye Anlat bölümünde ise Fatih Belediyesi sınırları içerisinde çekilmiş konu bütünlüğü taşıyan 8 (sekiz) – 12 (on iki) adet sayısal, renkli ve/veya siyah beyaz fotoğraf ile bir konu işlenecektir. Çek Kurgula Yarış bölümünde ise en fazla 4 (dört) adet sayısal renkli ve/veya siyah-beyaz eserle katılabilir. Dereceye giren yarışmacıların diğer eserleri, mansiyon, özel ödül ya da sergilemeye değer eserler arasına da seçilebilir.

Her kategori için özel ödüllerin belirlendiği yarışmada Serbest Vizör kategorisi için birinciye 6.000 TL, İkinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 4.000 TL ödül verilecek. Fatih Belediyesi’nin belirlediği özel ödül 2.000 TL, mansiyon ödülü 1.000 TL (En fazla 5 adet verilecek), sergilenmeye değer eser ödülü ise 500 TL’dir. (En Fazla 30 adet verilecektir.)

Fotoğraflarla Bir Hikaye Anlat kategorisi için birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 8.000 TL, üçüncülük ödülü ise 6.000 TL, Fatih Belediyesi özel ödülü 4.000 TL, Mansiyon Ödülü 2.000 TL (En fazla 10 adet verilecek), sergilenmeye değer eser ödülü ise 1.000 TL’dir. (En fazla 20 adet verilecektir.)

Çek-Kurgula-Yarış kategorisinde ise birinciye 8.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 5.000 TL ödül verilecektir. Fatih Belediyesi Özel Ödülü ise 3.000 TL, Mansiyon ödülü 2.000 TL (En fazla 5 adet verilecek), sergilenmeye değer eserler ise 500 TL’dir. (En fazla 20 adet verilecektir.)

SERBEST VİZÖR

Fatih Belediyesi sınırları içinden veya komşu ilçelerden Fatih’e bakan her fotoğraf Serbest Vizör kategorisinde yarışmaya katılabilir. Fotoğraflar, dijital veya analog fotoğraf makinesi ile veya cep telefonuyla çekilmiş olabilir. Ancak analog makine ile çekilen fotoğrafların dijital ortama yüklenmesi gereklidir. Bu kategoride konu sınırlandırması olmaksızın fotoğrafçının gözünden Fatih anlatılmalı, baktığı yerde gördüğü Fatih ile fotoğraf sanatı birleştirilmelidir. En fazla 4 fotoğrafla katılım sağlanacaktır.

FOTOĞRAFLARLA BİR HİKAYE ANLAT

Bu kategoride en az 8 en fazla 12 fotoğraf, bağlantılı olarak yazılmış 50-100 kelimelik kurgu bir metinle birlikte paylaşılır. Bu kategori, Fatih’i hem çekmek, hem de yazmak üzerinedir, fotoğrafla birlikte var olan metinler Fatih’i anlatmalıdır. Fatih’in yakın veya uzak tarihi, geçmişi, geleceği, tarihi ve mimari eserleri, insanları, sokakları, gündelik yaşam telaşı, ziyaretçiler Fotoğrafın Bir Hikaye Anlat’a dahil olabilir.

ÇEK-KURGULA-YARIŞ


Yarışmada bu kategoride kullanılan fotoğraflar görüntü işleme programları ile başkalaştırılarak yeni bir biçime dönüştürülmüş olmalıdır. Doğrudan çekilen fotoğraflarla yapılmış bir veya birden fazla fotoğrafın kolajı ile bir araya gelmiş çalışmalar bu kategoride yer alacaktır. Görüntü işleme programları ile üretilen yeni görsellerin Fatih ilçe sınırları içindeki yaşamı, kültürel öğeleri, mimariyi, eserleri adres göstermesi beklenmektedir. En fazla 4 fotoğrafla katılım sağlanacaktır.

TAKVİM

Yarışma Başlangıç tarihi: 09.03.2020

Yarışmaya Son Katılım Tarihi: 20.09.2020

Sonuç Bildirim Tarihi: 09.10.2020

Sergi ve Ödül Töreni Tarihi: Daha sonra açıklanacaktır.


Yarışmaya başvuru aşağıdaki linklerden yapılabiliyor;

www.tfsf.org.tr

www.tfsfonayliyarismalar.org


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal