Fatih Sultan Mehmet’in Eğitim Gördüğü Medrese Müze Oluyor

Edirne’de Üç Şerefeli Cami’nin ve Peykler Medresesi’nin yanında bulunan Tarihi Saatli Medrese, Fatih Sultan Mehmet Müzesi olacak.

15.07.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-13:30) Fatih Sultan Mehmet’in Eğitim Gördüğü Medrese Müze Oluyor

Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği Edirne’de Üç Şerefeli Cami’nin ve Peykler Medresesi’nin yanında bulunan Tarihi Saatli Medrese, Fatih Sultan Mehmet Müzesi olacak.

Edirne Valiliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında 15 Temmuz’da imzalanan protokol ile müze olacak olan medresede bir dönem Fatih Sultan Mehmet’in de eğitim gördüğü rivayet ediyor.

2. Murad tarafından Fatih’in çocukluk ve ilk gençlik senelerinde (1437-1447 yıllarında) yaptırılan medresenin müze olması için Edirne Valiliği ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile protokol imzalandı.

Müzede, Fatih Sultan Mehmet Dönemi ve Edirne konularını inceleyen nitelikli bilimsel yayınlar üretilecek, bilimsel, akademik ve kültürel etkinlikler yapılacak.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bugün burada Edirne ile ilgili bir hayalimizin gerçekleşmesi için önemli bir adım atıyoruz. Edirne ile ilgili hayallerimizden bir tanesi; Edirneli bir padişah olan ve İstanbul’u fetheden padişah olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın bir müzesini Edirne’de yapmaktı, bu müzeyi hayata geçirebilmekti” dedi.

Müzenin 29 Mayıs 2021 tarihinde açılması planlanıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal