Fatih Sultan Mehmet'in 20. Yüzyılda Yapılan Portresi İlk Kez Sanatseverlerle

Henüz 21 yaşındayken İstanbul'u fethederek çağ açıp çağ kapatan ve yönetimiyle Osmanlı ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Fatih Sultan Mehmet'in ressam Halil Paşa tarafından yapılan portresi, sanatseverlerle buluşacak.

19.06.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-17:08) Fatih Sultan Mehmet'in 20. Yüzyılda Yapılan Portresi İlk Kez Sanatseverlerle

Askeri dehası, devlet adamlığı ve entelektüel kişiliğiyle tarihin büyük liderleri arasında yer alan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in, ressam Halil Paşa tarafından yapılan portresi, sanatseverlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet'e ait 5 portrenin de bulunduğu koleksiyonu Milli Saraylar'a bağlı Resim Müzesi'nde sonbaharda açılacak sergide ilk kez sanatseverlere sunulacak.

Sanat tarihi açısından belge niteliği taşıyan Hasan Rıza, Halil Paşa, Feyhaman Duran, Fausto Zonaro ve Paolo Veronese imzalı portrelerde en çok dikkat çekeni ise 20. yüzyılda yapılan ve ilk kez sergilenecek olan Halil Paşa'nın Fatih portresi.

Sultan Vahdettin'in kızı Rukiye Sultan'ın eşi Şerif Abdülmecit tarafından Türk ressam Halil Paşa'ya sipariş verilen tablonun önemine değinen Milli Saraylar Resim Müzesi Yöneticisi ve Sanat Tarihçi Gülsen Kaya, sergide ilk defa Yavuz Sultan Selim portresinin de yer alacağını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal