Eyüpsultan Camii Cemaatine Kavuştu

Coronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler Cuma namazıyla yeniden cemaatine kavuştu.

29.05.2020-16:41 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:37) Eyüpsultan Camii Cemaatine Kavuştu

Hz. Eyyub El-Ensari’nin kabrinin de bulunduğu Eyüp Sultan Camii’nde 74 günlük aradan sonra cuma namazı kılındı.

Cemaat gelmeden önce temizlenerek dezenfekte edilen Eyüp Sultan Camii’ne vatandaşlar büyük bir özlem ve hasretle geldi.  

Camide tedbirler üst düzeydeydi. Meydan girişlerine el dezenfektanları konuldu, maskesi olmayanlara maske verildi, zabıta memurları tarafından vatandaşların ateşleri ölçüldü.

Maskelerini takmış vaziyette sosyal mesafe kuralına uygun olarak saf tutan vatandaşlar yeniden camilere kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

İlk Cuma namazını Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten kıldırırken, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken İlçe Kaymakamı İhsan Kara ile yanyana saf tuttu.

Başkan Deniz Köken namaz öncesi, meydanda ve iç avluda inceleme yaparak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Başkan Köken burada yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla biz bütün camilerde önlemlerimizi aldık. Eyüp Sultan Camii’nde yoğunluk olacağından dolayı hem seccadelerimizi takviye olarak getirdik, hem maskesiz kimse almamak için maske veriyoruz. Alibeyköy’de olsun, Veysel Karani bölgesinde olsun, Kemerburgaz ve Göktürk’te olsun tüm önlemlerimizi aldık. Bir sorunumuz yok şu anda. Vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

5 BİN SECCADE DAĞITILDI

Meydanda namaz kılınacak yerlere öncelikle sosyal mesafe kuralına uygun olarak hasırlar serildi. Sonrasında, evlerinden seccade getiremeyen vatandaşlar için Eyüpsultan Belediyesi tarafından 5 bin adet tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal