Eyüpsultan Belediyesi’nden Kitap Okuma Yarışması

Eyüpsultan Belediyesi kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir yarışma düzenledi.

09.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-16:39) Eyüpsultan Belediyesi’nden Kitap Okuma Yarışması

Eyüpsultan Belediyesi’nin "Okumak Güzeldir" sloganıyla düzenlediği kitap okuma yarışmasında kazananlar ödüllendirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde düzenlenen ödül töreninde, "İstanbul il sınırlarıyla başladığımız yarışmamız il dışına taştı. Çok mutlu olduk. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Deniz Köken, toplam 7 bin 608 kişinin başvuru yaptığı yarışmada 1. olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu'na, 2. olan Osman Akgündüz'e ve 3.olan Mert Eroğlu'na ödüllerini verdi.

İlk 20'ye girenlere ise saat hediye edilen yarışmada 1. olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu 4 kişilik 7 gece 8 gün Endülüs gezi turu, 2. olan Osman Akgündüz, 4 kişilik 4 gece 5 gün Kudüs gezi turu, 3.olan Mert Eroğlu ise, 4 kişilik 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazandı.

YARIŞMAYA İLGİ YOĞUN OLDU

Başkan Deniz Köken yarışmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 "Bizler bu yarışmaya aslında pandemiden önce başlamıştık. Pandemiyle birlikte ne kadar önemli bir işe başladığımız anlaşılmış oldu. 5 kitap okuma şartı vardı. Yoğun bir katılım oldu. Hatta il dışından katılım oluyor mu talepleri alınca o meseleyi de çözdük. İstanbul il sınırlarıyla başladığımız yarışmamız il dışına taştı. Çok mutlu olduk. Ben bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Buradaki amacımız, insanların güzel Türkçeyi, güzel roman ve eserlerden öğrenerek hayatında uygulamasıydı. Dili geliştirmek ve fazla kelime kullanmak, insanlar arasındaki diyaloğu güzelleştireceğine inanıyoruz. 'Az kelimeyle daha çok kavga ediliyor, çok kelimeyle daha çok süküt oluyor' diye bir düşüncemiz var. Bu bağlamda insanların okuyarak bu kelime haznelerini geliştirmesini, güzel Türkçemizi her yerde en iyi şekilde temsil etmelerini arzuladık"

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Yarışmanın birincisi Nurefşan Yarımoğlu ise, "Liseden arkadaşlarım yarışma süresinin bitmesine bir hafta kala haber verdiler. O şekilde yarışmadan haberim oldu. Toplamda üç buçuk haftada beş kitap okudum. Kitapların içinde en çok Ahmet Hamdi Tanpınar zorladı beni. Çünkü çok kültürlü bir insan ve yazdığı her cümlede ayrı bir bilgi var. Ayrıca insanda merak uyandırıyor. O yüzden biraz araştırarak okumak istedim. Okuma süreci olması gerekenden uzun oldu aslında diyebilirim. Aslında üçüncülük bekliyordum. Toplamda 5 yanlışım olduğunu tespit ettiğimde üçüncü olurum demiştim. Birinci olduğumu söylediklerinde çok şaşırdım. Benim için güzel bir sürpriz oldu. Yarışmayı düzenleyen belediyemize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal