Evde Müze Gezmek Çok Keyifli

Coronavirüs nedeniyle tedbirli davranıp evlerinden çıkmayan sanatseverler için İstanbul Modern müzenin kapılarını sanal ortamdan açtı. 109 sanatçının 193 çalışmasını sanal turla görmek mümkün.

21.03.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-16:21) Evde Müze Gezmek Çok Keyifli

Coronavirüs salgını nedeniyle müzeler kapatılırken bazı müzeler 3D sanal turla meraklılarına ücretsiz müze gezme zevki yaşatıyor. Bu müzelerden biri de İstanbul Modern.

Virüs nedeniyle tedbirli davranıp evlerinden çıkmayan sanatseverler için İstanbul Modern müzenin kapılarını sanal ortamdan açtı.

Müze, koleksiyon ve sergilerini sanal turla izleyicilerine ulaştırdı. Müzenin son koleksiyon sergisi ‘Sanatçı ve Zamanı’ 3D sanal turla gezilebiliyor.

109 sanatçının 193 çalışmasını sanal turla görmek de ayrı bir keyif.

Sanatçının zamanı ile toplumun, kültürün, doğanın ve evrenin zamanı arasında kurulan bağ olan sergi de sanal tur gerçekleştirebilen izleyici ayrıca sergiye dair metinleri de okuyabiliyor. 

Öte yandan müzenin internet sitesinden Türkiye sinemasının 100. yılını kutlamak için gerçekleştirilen ‘Yüzyıllık Aşk’ sergisinin dijital arşivi ile İstanbul Modern koleksiyonundan bir seçki de yine internet sitesi üzerinden sanatseverlere ücretsiz olarak açıldı. İnternet sitesi üzerinden ‘Uluslararası Misafir Sanatçı Programı ve Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar’ sergisinin üretim süreci ile ilgili videolar da izlenebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal