Evde Kal Çağrısına Sanatçı Mustafa Demirci'den Destek

Sağlık Bakanlığı tarafından "Hayat Eve Sığar" sloganıyla yapılan "Evde kal" çağrısına, kültür sanat dünyasından destekler sürüyor. 1990'dan bu yana yaptığı müzikal çalışmalarıyla hem de akademisyen yönüyle tanınan Mustafa Demirci de bu isimlerden biri.

28.03.2020-09:08 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-08:52) Evde Kal Çağrısına Sanatçı Mustafa Demirci'den Destek

"Hayat Eve Sığar" sloganıyla yapılan "Evde kal" çağrısına, kültür sanat dünyasından destekler sürüyor. Akademisyen ve sanatçı Mustafa Demirci, cvoronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere ilişkin, "Evde kalmak mahrumiyet ya da mahkumiyet değil." dedi.

Demirci, "Evde kal" çağrısına destek vermek için videolar kaydettiğini dile getirdi ve şunları kaydetti:

"Bunların bir kısmı giydirme diye tabir ettiğimiz uyarlama çalışmalar, bir kısmı da özel olarak yapılmış şarkılar. Sanatçı duyarlığını yansıtmak açısından topluma birinci derece onların ağzından mesajlarını iletmeye çalıştıklarını görüyorum. Tabii evde kalmak için müzik eseri yapmak çok mantıklı gelmiyor ilk bakışta. Biz gezmeyi ve muhabbeti seven bir toplum olduğumuz için duyarlılığa davet, toplumdaki hassasiyeti yükseltmek açısından bu nevi çalışmalar da etkili olur diye düşünüyorum."

Evde kaldıkları zaman diliminde ilgilendikleri konular çerçevesinde yeni bir hayat tarzı uygulamaya çalıştıklarını dile getiren Demirci, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde Dr. Öğr. Üyesi olarak "Türk Din Musikisi" alanında dersler verdiğini belirtti.

DERSLERİNİ ONLİNE PLATFORMA TAŞIYACAK

Öğrencileriyle lisans ve yüksek lisans derslerini de online platforma taşıyacaklarını ifade eden sanatçı, online konserlerle ilgili ise "Belki de uzun vadede artık bu tür çalışmalar da kendisine bir alan açmış olacak." dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerinin de online olarak takip edilebildiğini aktaran Demirci, şöyle devam etti:

"İnsanlar evde durdukları sürece yapacakları şeyler çeşitlenme bakımından sınırlı olacağı için canlı konser izleyecek, kitap okuyacak ve kendi mesleki ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapacak. Bu sürecin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Bunun bir sanatsal etkinlik tarzına dönüşüp dönüşmeyeceğini zaman belirleyecek."

Online konserlerin de bir örnek teşkil edebileceğini belirterek, "Ben kendi açımdan dingin bir ortamda, beste yapmaya, kendi çalışmalarımla ilgilenmeye vakit bulabiliyorum. Hatta bu sabah kalktım namazdan sonra bir beste yapar gibi oldum, mutlu oldum bundan dolayı da... Bu evde kalma hadisesi biraz kendi içimize dönmemizi, belki fırsat bulamadığımız bazı şeyleri bu vesileyle yapmamızı sağlayacak. Bu süreç devam eder de fırsat olursa biz de online konser yapma durumuna geçebiliriz." diye konuştu.

YEMEK YAPMAYI DENİYOR

Kitap çalışmalarını bu dönemde tamamalamaya gayret ettiğine, öğrencilik yıllarında öğrendiği bazı yemekleri de tekrar yapmaya çalıştığına dikkati çekerek, evde geçirdiği vakitleri şöyle anlattı:

"Her öğrenci gibi yumurtalı ve yumurtaya ilave edilen yumurta ve türevlerini yapma konusunda fena değilim. Hatta çocuklar benim yaptığımı daha çok seviyorlar. Bu dönemde hemen her sabah sabah kahvaltılarına katkıda bulunmaya başladım. Tabii bunun ilerisi ne olur bilmiyorum. Ama sağ olsun hanım bütün diğer vakitlerde yemeğimizi yapıyor. Henüz bir hafta oldu eve kapanalı, zaman içerisinde temizlik gibi konular da olabilir. Doğrusu hareket anlamında gerçekten, ara sıra bu tür şeyler yapmak da güzel olacaktır. Çocukların derslerine yardım ediyoruz, oturuyoruz kendi aramızda sohbet ediyoruz, oyunlar oynuyoruz. Bazı konuları zaman zaman tartışıyoruz, çünkü bizim çocuklar büyük çocuklar. Her Cuma çocuklarla beraber camiye gidiyoruz. Hepimiz aynı camide oluyoruz. Bu Cuma Ezan-ı Muhammedi okundu, gidemedik. Gerçekten çok üzüldüm. Demek ki Cuma namazına gitmek müthiş bir hürriyetmiş, Cuma ezanı okununca çocuklarla beraber sanki Cuma kılıyormuş gibi öğle namazını beraber eda ettik. Böylece Cuma hissinin kaybolmaması için her cuma inşallah bunu beraber yapacağız."

"EVDE KALMAK MAHKUMİYET DEĞİL"

Demirci, "Evde kal" çağrısını yineleyerek, "Evde kalmak mahrumiyet ya da mahkumiyet değil, öncelikle bunu bilelim. Kendi dünyamızda daha güzel şeyleri yapabilmek, hayatı daha iyi planlayabilmek ve geleceği okuyabilmek açısından bir fırsattır diye düşünüyorum. Çalışmak, güzel şeyleri yapmak için mekan önemli değil, bizim irademiz, hedeflerimiz ve duruşumuz önemlidir. Ülkemiz için inşallah güzelliklere hayırlara vesile olacaktır. Bu vesileyle evde kalalım." dedi.

Röportajın ardından sanatçı sevilen "Sultanım" ve "Güllere Vurgunum" eserlerininin yanı sıra sosyal medya hesaplarında paylaştığı güncel çalışması "Evde Kal Türkiyem"i seslendirdi.

Pek çok eseri ve onlarca albümüyle hafızalarda yer bulan sanatçı, yeni eserli "Amin"in için hazırlanan klibi yakın zamanda dinleyeciyle buluşturacak.

Demirci, düzenli olarak yapacağı yeni üretimlerini dijital platformlarda sevenleriyle paylaşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal