Etna Yanardağ Nerede?

Etna yanardağının patlaması gündem olan konular arasında yer alıyor. Son zamanlarda hareketli olan Etna Yanardağ nerede? Etna Yanardağ patlaması nasıl oldu?

19.01.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-16:01) Etna Yanardağ Nerede?

Etna yanardağ yeniden faaliyete geçti. Yanardağın yeniden patlaması Etna dağının nerede olduğu sorularının sorulmasına neden oldu. Peki Etna Yanardağ nerede? Etna Yanardağı patlaması nasıl oldu? 

Etna yanardağının patlamasının nasıl olduğu merak ediliyor. İtalyan da bulunan İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberlerinde, yanardağın magmatik kanallarındaki iç hareketlilik nedeniyle lav püskürttüğü açıklandı. Dağdaki volkanik faaliyetlerin Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından izlendiği de açıklandı. Etna ve yakınlarında 3,3 büyüklüğünde volkanik depremin olduğu açıklandı.

ETNA YANARDAĞ NEREDE?

Etna yanardağı, Sicilya'nın doğu tarafında, Messina ve Katanya'ya yakın olan aktif bir yanardağdır. Avrupa kıtasındaki en yüksek yanardağdır. Şu anki yüksekliği 3.326 m olduğu bilinmektedir. Bu yükseklik zirvedeki püskürmelerle beraber zaman zaman değişmektedir. Dağ, 1865 yılında yüksekliğine göre 21,6 m daha alçalmıştır.

İtalya'da bulunan Alplerin güneyindeki en büyük dağ olarak bilinmektedir. Bu dağ 1190 km² alan kaplamaktadır, taban çevresi ise 140 km'ye varmaktadır. İtalya'da bulunan en büyük üç aktif yanardağından biri olan Etna, yüksekliği en yakın rakibi Vezüv'ün üç katı, Stromboli'nin 3,5 katıdır. Etna yanardağı 2013'te Dünya Mirası olarak ilan edildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal