Estergon Kalesi Nerede?

Macaristan topraklarındaki Estergon Kalesi'nin ülkemizde bir kopyası bulunmaktadır. Resmî olarak Estergon Türk Kültür Merkezi olarak bilinen kale, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki, Estergon Kalesi nerede? Estergon Kalesi'ni kim yapmıştır?

08.10.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-10:57) Estergon Kalesi Nerede?

ESTERGON KALESİ HİKAYESİ NEDİR?

Estergon Kalesi, Macaristan ve Osmanlı tarihinde büyük bir önem taşır. Kültürümüz için de öneme sahip bir kale olan Estergon Kalesi hakkında birçok araştırma yapılıyor. Macaristan tarihinde inşa edilmiş ilk önemli yapılardan biri olan Estergon Kalesi, 1241’deki Moğol istilasına kadar Macar Krallığı’nın idari ve dini merkezi olarak kabul ediliyordu.

Osmanlı Devleti, 1543’te Avusturyalıların yönetiminde olan kaleyi ele geçirdi. 1595 yılında Osmanlıların kaleyi teslim etmek zorunda kalması türkülere dahi konu olmuştur. 1605'te yeniden ele geçirilen kale, 1683 yılında kesin olarak Osmanlı yönetiminden çıktı. Günümüzde ise turistik bir cazibe merkezi haline gelen kalenin inşaatı 6 sene sürmüştür.

Peki, Estergon Kalesi nerede? Estergon Kalesi'ni kim yapmıştır?

ESTERGON KALESİ NEREDEDİR?

Estergon Kalesi, başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir kültür merkezidir. Merkez, 29 Mayıs 2005 tarihinde açıldı. Macaristan'daki Estergon Kalesi'nin replikası olarak inşa edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal