Eşsiz Roma Dönemi Eseri Traian Heykeli Restore Edildi

Denizli, Laodikya Antik Kenti’nde bulunan Roma İmparatoru Marcus Ulpius Nerva Traianus'ın heykeli restore edilerek sergilenecek duruma getirildi.

03.06.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-16:09) Eşsiz Roma Dönemi Eseri Traian Heykeli Restore Edildi

Denizli, Laodikya Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında ortaya çıkan Roma İmparatoru Marcus Ulpius Nerva Traianus'ın heykeli restore edildi.

Üzerindeki sembol ve özellikler bakımından dünyada eşi benzeri bulunmayan M.S. 113 yılına ait heykel Hierapolis Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek.

15 yıldır kazı çalışmaları süren Laodikya Antik Kenti’nde geçtiğimiz sene 356 parçaya bölünmüş  halde bulunan Traian heykeli 3 metre boyuna sahip.

Eserle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Celal Şimşek, "İmparator Traian heykeli yaklaşık 3 metreye yakın yükseklikte. Gerçekte imparatorun zırhlı yontusu, çünkü imparator Traian M.S. 98 ve 117 yıllarında imparatorluk yapmıştır. Roma dünyasının Roma sınırlarını en genişe çıkartan imparatordur. Özellikle bu imparator zamanında kentin altın çağını yaşadığını biliyoruz. Daha sonra onun yerine gelen Hadrianus zamanında altın çağı yaşadığını biliyoruz. Traian hep savaşmıştır. Çok fazla heykeli yoktur. Günümüze kadar bulunan en detaylı, en kaliteli heykel olması yönüyle eğer ileride Denizli’de modern bir müze yapılırsa ki, bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu heykeli dünyanın değişik yerlerinden görmeye gelecek turistlerin olacağını düşünüyorum” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal