Eski Binanın Yüzü Van Gogh'la Kaplandı

Mersin'de sanat konuşuyor. Mersin Toroslar Belediyesi tarafından 'Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi' kapsamında 36 senelik apartmanın eskiyen dış cephesine dünyaca ünlü Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un portresi ve Yıldızlı Gece adlı eseri resmedildi.

16.09.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-18:01) Eski Binanın Yüzü Van Gogh'la Kaplandı

Boyaları eskimiş 35 yıllık bir apartmanın dış cephesine dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun 'Ben ve Maymun' adlı çalışmasını, 37 yıllık bir binanın yıpranan duvarına Meksikalı ünlü ressam Diego Rivera'nın 3 eserini 'reprodüksiyon' yöntemiyle aktaran ressam Nazife Bilgin Hazar, bu kez de 36 yıllık bir apartmanın duvarında sanatını icra etti. Sanatsal çalışmalarla süslenen binalar, sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu.

Proje kapsamında atıl durumdaki apartmanların duvarlarının renklendiğini belirten Yılmaz, 'Sanat eserlerinin topluma ve hayata yansıması çok farklı oluyor. Vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Sanat eserlerinin hayatın göbeğinde yer alması, buradan her sabah geçen vatandaşlarımızın bunları görmesi, bir gülümsemeye sebep olması bizi çok mutlu ediyor' açıklamalarında bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, projenin yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi gördüğünü belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal