Esenler'de Coronavirüs’e Karşı Moral Timi

Esenler Belediyesi tüm dünyayı saran coronavirüs salgını sürecinde “Evde Kal” çağrısına uyarak evde vakit geçiren vatandaşlar için moral etkinleri düzenliyor.

08.04.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-16:51) Esenler'de Coronavirüs’e Karşı Moral Timi

Esenler Belediyesi Sanat Evi'nin hayata geçirdiği ESEV Moral TİMİ, coronavirüs salgını nedeniyle evde vakit geçiren vatandaşların moralini yükseltmek için sokaklarda konser veriyor.

Sokak konserlerinde, ESEV bağlama eğitmeni Hüseyin Yazan, Ömer Faruk Marangoz ve Adnan Bektaş söyledikleri şarkılarla insanlara moral veriyorlar. Şarkılara vatandaşlar da pencerelere ve balkonlara çıkarak eşlik ediyorlar.

Moral TİMİ de haftalardır evlerinden çıkmayan ilçe sakinlerini tek tek arıyor, hâl hatır soruyor, ihtiyaçlarının olup olmadığını da öğreniyor.

Vatandaşların evlere kapandığı bu karantina günlerinde psikolojik desteğe ve morale ihtiyaçları olduğunu ifade eden Eseler Belediyesi Başkanı M. Tevfik Göksu, bu zorlu günleri sağlam psikolojiyle atlatmak için Moral TİM’leri kurduklarını belirterek şöyle devam etti:

“İnsanlar birkaç gün evinde kaldığında dinlenme modundaydı ama artık o moddan çıkıldı, başka bir moda girildi. İşte tam bu noktada Moral TİM’leri devrede. Bu timlerin bir kısmı gidip sokaklarda şarkılar söylüyor. Moral TİM’imiz aslında zaten vardı. Evlere gönderiyorduk. Yaşlı amcalar, nineler evlerde sıkılıyordu. Evlere gidip onlarla şarkılar, türküler söylüyorlardı. Şimdi bunu sokağa taşıdık. Moral TİM’lerinin bir kısmı da evleri tek tek arıyor. ‘Var mı bir ihtiyacınız? Nasılsınız?’ diyor. Bu o kadar önemli bir şey ki. Herkesin çevresi olmayabilir. İhtiyaç duyduğunda arayabileceği kimse olmayabilir. Biz, görmeyenin gözü, işitmeyenin kulağı oluyoruz. Çağrı sistemimiz 24 saat açık. 24 saat de biz vatandaşlarımızı arıyoruz. Herkesi tek tek arıyoruz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal