En Ucuz Köpek Türleri

Tüy dökmeyen köpek cinsleri, ev köpekleri cinsleri, büyümeyen köpek cinsleri, küçük köpek cinsleri, köpek cinsleri ve fiyatları, köpek fiyatları, minyatür köpek cinsleri, popüler köpek cinsleri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

17.05.2018-17:03 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-16:56) En Ucuz Köpek Türleri

Tüy dökmeyen köpek cinsleri, ev köpekleri cinsleri, büyümeyen köpek cinsleri, küçük köpek cinsleri, köpek cinsleri ve fiyatları, köpek fiyatları, minyatür köpek cinsleri, popüler köpek cinsleri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Öncelikle bilmeniz gereken şey iyi bir cins köpek asla 100₺'den aşağı olmaz. Eğer varsa bile hemen kuşku aramalısınız. Eğer bir köpeği alabilecek bütçeniz 300₺'i geçmiyor ise almamanızı tavsiye ederiz. Çünkü onun bir aylık bakım masrafı en az 200₺'den başlıyor. Köpek satın almak yerine barınaklardan sahiplenmek çok daha masrafsız ve tabii ki de daha hoş olacaktır. Ama alacaksanız devam edebilirsiniz.

1- EN UCUZ KÖPEKLER NASIL OLUR?

  • Genelde köpek olarak Golden cinsi aklımıza gelir. Bu köpek cinsi ünlü ve ilk seçim olarak çok uygun olabileceği gibi ucuzdur. Bu cinsi araştırdığınızda 90₺'ye bile karşınıza çıkabilir.
  • Ülkemizde de oldukça sevilen ve kökeni Sivas'a ait olan bu köpek Sivas Kangalı'dır. Bu köpek de ülkemizde yetiştiği için oldukça ucuzdur. Bu tür köpekler çiftliklerde seri üretimle bile üretiliyorlar. Fiyatı yine araştırılırsa 130₺'den bile başlayabiliyor. Ama bu cinsin en hakiki ve gerçek olanları en az 600₺'den başlıyor.
  • Ayrıca Rottweiler cinsi de ucuz köpekler arasındadır. Fakat bu köpekleri kesinlikle ilk köpeğiniz olarak almamalısınız. Çünkü bu köpek türü baskın ırklar arasındadır. Eğitimleri tecrübe isterler. Fiyatları 200₺'den başlamaktadır. Ama bu köpeğin de iyilerinin fiyatları tabii ki de büyük miktarda artmaktadır.
  • Kalan cinsler de bunun gibi 300₺ 400₺ gibi devam etmektedir.

2- KÖPEK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Eğer ilk köpeğiniz ise kesinlikle Golden, Labrador gibi cinslere yönelmeniz kesinlikle daha iyidir. Çünkü baskın köpek ırklarını iyi yetiştiremezseniz ilerde çok büyük sıkıntılar verebilir. Eğer çocuğunuz veya bebeğiniz varsa ve evde besleyecek iseniz çocuklarla ve bebeklerle iyi anlaşan cinslere yönelmelisiniz. Bahçeniz yoksa veya evde beslemeyi düşünüyorsanız ise Sibirya Kurdu, Sivas Kangalı gibi köpek türlerini seçmemeniz çok önemlidir. Çünkü bu köpekler soğuğa oldukça düşkünlerdir. Elbette bütçenize de dikkat etmelisiniz. Örneğin bütçeniz düşükse Boo gibi özel bakım gerektiren cinsler almamalısınız.

3- BAKIMLARINI YAPARKEN NELERE DİKAKT EDİLMELİ?

Bir köpek de bakım çok önemlidir. Çünkü eğer köpeğiniz sokak köpeğinden farksız ise onunla vakit geçiremez hatta sevemezsiniz bile. Öncelikle mamalar için kalitesine dikkat edilmeli. Bazı mamalar köpeklere çok sağlıksız gelebiliyor. Öğün öğün olarak düzenli bir şekilde verilmesi gerekildiğini zaten biliyorsunuzdur. Evde beslenecek ise tuvalet eğitimi verilmelidir. Eğer tuvalet eğitimi vermeyi bilmiyorsanız tecrübeli birinden yardım almalısınız.

Aşılara gelecek olursak onlar da şu şekilde:

Puppy DP: 28.-45. günden itibaren yapılmalıdır
Vanguard Plus 5 DHPPi+L: 28. günden itibaren yapılmalıdır.
Coronovirus: 40. günden itibaren yapılmalıdır.
DHPPi+L: 40. günden itibaren yapılmalıdır.
Bronchine: 55. günden itibaren yapılmalıdır.
Lyme: 72. günden itibaren yapılmalıdır.
Vacderm: 85. günden itibaren yapılmalıdır.
Kuduz: 96. günden itibaren yapılmalıdır.

Köpek alacakken en önemli şey fiyatı değil sizin ona vereceğiniz sevgi ve değerdir. Bu yüzden barınaktan almak çok daha hoş ve güzeldir. Çünkü onlar sahipsizdirler. Fakat para ile alabileceğiniz köpekler için başka insanlar sıraya girmektedirler.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal