Emin Çapa Kimdir?

Emin Çapa Kimdir, hangi bölümden mezundur? Emin Çapa'nın gazetecilik kariyeri nasıl şekillenmiştir, neler yapmıştır? Hangi eğitimleri vermiştir. Emin Çapa'nın hayatı hakkında merak edilenleri derledik.

03.07.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 10.05.2021-15:21) Emin Çapa Kimdir?

Emin Çapa, televizyon ve YouTube programları ile verdiği eğitimler sayesinde sıklıkla merak edilmektedir. Peki, Emin Çapa kimdir? 

EMİN ÇAPA KİMDİR?

Emin Çapa 1967 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Babasının okuma yazmayı askerde öğrendiği söylenmektedir. Eğitiminin bir kısmını taşrada aldı. 1984 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü bitirdi.

1984 yılında Hürriyet Gazetesi bünyesinde staj eğitimi görmeye başladı.

Bunun yanında ekonomik entegrasyon teorileri ile ilgili çalışmalar da yapmaya başladı. Çocukluk hayali ekonomi muhabirliğiydi.

Bir süre ekonomi alanında çalıştı. TİSK’te (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) görev aldı. Bu görev süresince toplu sözleşme pazarlıkları konusunda çalışmalar yaptı. Bir süre Gemi Mühendisleri odasında müdürlük yaptı. Ardından yeniden gazeteciliğe ve haberciliğe başladı.

Emin Çapa, Genç Radyo adıyla kurulan ve Türkiye’nin ilk özel radyolarından bir tanesi olan yayın organının kurucularından biridir.  

İlgi alanları, astronomi, bahçıvanlık ve sanat tarihidir. Çapa, hobi olarak Arkeoloji Rehberliği de yapmaktadır.

Evli olan Emin Çapa, bir çocuk sahibidir. Bir de 10 kedi evladıyla evini paylaşmaktadır.

EMİN ÇAPA'NIN GAZETECİLİK KARİYERİ

1989 yılında Tempo dergisinde kadrolu ekonomi muhabiri olarak işe başladı. Ardından Sabah gazetesinde 5 yıl boyunca ekonomi muhabirliği yapmaya devam etti. 1999 yılı Kasım ayından 2018 yılına kadar 19 yıl boyunca CNN TÜRK bünyesinde çalıştı. Editör olarak başladığı CNN TÜRK yolculuğunun 14 yılı Ekonomi Müdürü pozisyonunda geçti. Bu süreç içerisinde Ekonomi İstihbarat Şefi ve Ekonomi Haber müdürü de oldu.

Aynı zamanda TÜSİAD’da (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Muharrem Kayhan ve Erkut Yücaoğlu döneminde başkan danışmanı olarak görev de aldı.

“Dünyanın 1001 Hali” adlı bilimsel programı ve CNN TÜRK’te hafta içi yayınlanan “Paranın İzi” adlı ekonomi programını sundu.

EMİN ÇAPA'NIN KONFERANSLARI

Emin Çapa, aynı zamanda prestijli platformlar aracılığıyla da her yıl yüzlerce kişinin katıldığı konferanslara konuk oluyor. Bunların arasında, Turizm Zirvesi, Kalite Kongresi, Bursa Kalite Kongresi, Pazarlama Zirvesi ve dünyanın en tanınmış konferans programlarından biri olan TED X İstanbul bulunuyor.

Her yıl yirmiden fazla konferansta gençler için ilham kaynağı oluyor. Bu konferansların önemli bir bölümünü üniversitelerden gelen teklifler doğrultusunda yaptıkları oluşturuyor.

EMİN ÇAPA'NIN EĞİTİMLERİ

Aynı zamanda önemli şirketlerin üst düzey yöneticilerini kapsayan bir kitleye medya eğitimi ve uzmanlığı konusunda dersler veriyor.

Kendi adıyla kurduğu site üzerinden takipçilerini sanat, bilim, edebiyat, yaşam, doğa ve ekonomi konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. CNN TÜRK bünyesinde hazırlayıp uzun saatler boyunca sunduğu “Paranın İzi” programının yanında “Aklın İzi” programını da yürütüyor. Bu program kapsamında da tıpkı kişisel sitesinde olduğu gibi birbirlerinden farklı ve geniş uzmanlık alanlarıyla ilgili içerik üretiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal