Ekinoks Nedir?

23 Eylül sonbahar ekinoksu internet kullanıcıları tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Ekinoks nedir? 23 Eylül sonbahar ekinoksu nedir? sorusunun yanıtı haberimizin detayında...

23.09.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:36) Ekinoks Nedir?

23 Eylül ekinoksuyla birlikte sonbahar mevsimi de başlamış oldu. Gece gündüz eşitliğinin gerçekleştiği ekinoks nedir? 23 Eylül sonbahar ekinoksu nedir? konuları araştırılmaya başlandı.

Ekinoks gece ve gündüz eşitliği manasına gelir. Güneş ışınlarının Ekvator'a dik vurmasıyla birlikte meydana gelen ışık çemberinin kutuplardan geçtiği andır. Ekinoks, İlkbahar ve Sonbahar Ekinoksu olarak yılda iki defa yaşanır.

23 EYLÜL SONBAHAR EKİNOKSU NEDİR?

23 Eylül Sonbahar Ekinoksu nedir? Öğle saatlerinde güneş ışınları Kuzey ve Güney Yarım Kürede, Ekvator’a 90 derecelik bir açı ile düşer ve meydana gelen gölgenin boyu Ekvator’da sıfırdır.

Güneş ışınları ekinoks zamanlarında Güney Yarım Küre’ye dik düşerken Kuzey Yarım Küre’de gece, gündüzden daha uzun olur. Güney Yarım Küre’de ise gündüzler geceden daha uzun olur. Yaşanan ekinoksla birlikte Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar, Güney Yarım Küre’de İlkbahar yaşanır. Aydınlanma çemberinin kutup noktalarına teğet geçmesiyle birlikte güneş iki kutup noktasında da görünerek gece gündüz eşitliği yaşanır.

Yaşanan ekinoksun ardından Kuzey Kutup'da 6 aylık gece, Güney Kutup'da 6 aylık gündüz başlar.

EKİNOKSLARIN YARIM KÜREYE GÖRE DURUMU

Kuzey Yarımküre’de, 21 Mart İlkbahar Ekinoksu - 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'dur. Güney Yarıküre, 21 Mart Sonbahar Ekinoksu - 23 Eylül İlkbahar Ekinoksu'dur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal