Efsane Müzisyen Canizares İstanbul'a Geliyor

Çağımızın en büyük Flamenko müzisyenlerinden biri olan Canizares, 25 Nisan akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

10.03.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-08:55) Efsane Müzisyen Canizares İstanbul'a Geliyor
Kırk yılı aşan başarılı kariyeri boyunca dünyanın en önemli müzisyenleri ve orkestralarıyla aynı sahneyi paylaşan Cañizares, 25 Nisan akşamı Cemal Reşit Rey sahnesinde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Kendi bestelerinin yanı sıra klasik müzik repertuvarına da hakim olan sanatçı, Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası ile Concierto de Aranjuez seslendirmek üzere davet edildi. Dünyanın saygın orkestraları arasında yer alan Staatskapelle Dresden, NHK Symphony, Birmingham Symphony gibi topluluklarla çaldı.

Flamenko’nun efsane ismi Paco De Lucia ile 10 yılı aşkın süre birlikte çalışan sanatçı, şimdiye kadar 100'ü aşkın albüm kaydında yer aldı. Enrique Morente, Alejandro Sanz, Peter Gabriel, John Paul Jones, Mauricio Sotelo gibi önemli isimlerle müzikal işbirliklerine imza attı. İspanyol Ulusal Balesi'nin projelerindeki besteleriyle büyük övgü toplayan İspanyol Akademi Ödüllü Cañizares, Carlos Saura filmleri için de müzikler besteledi. Cañizares, El Mito de la Caverna albümüyle 2019 yılında İspanyol MIN Ödülleri’nde “Yılın En İyi Flamenko Albümü” ödülünü kazandı.

Besteci ve icracı kimliğinin yanı sıra eğitmenlik de yapan Cañizares, İspanya’da ve dünyanın birçok farklı ülkesinde Flamenko gitar dersleri ve masterclass’ları da veriyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal