Efes Antik Kenti'ne Corona Kotası

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde bulunan dünyanın önde gelen antik yerleşimlerinden Efes Antik Kenti'ne coronavirüs nedeniyle ziyaretçi kotası geldi.

15.06.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-12:31) Efes Antik Kenti'ne Corona Kotası

Helenistik ve Roma dönemlerinin görkemli şehri Efes Antik Kenti'ne coronavirüs nedeniyle ziyaretçi kotası geldi.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde bulunan dünyanın önde gelen antik yerleşimlerinden Efes Antik Kenti'ni Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tedbirlere göre anlık en fazla 650 kişi ziyaret edebilecek.

Geçtiğimiz yıllarda aynı anda 5 bin ziyaretçinin gezdiği Efes'e maskesi ziyaretçi alınmazken girişte ateş ölçümü yapılıyor.

Eşsiz mimari eserleriyle binlerce yıldır ayakta kalan Efes Antik Kenti'nde hijyen kuralları afiş, broşür ve zemin çıkartmalarıyla hatırlatılıyor.

Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, "Günlük ziyaretçi sayımız geçtiğimiz yıllarda 10 binin üzerinde olurdu. Ancak yeni dönemde sosyal mesafeyi göz önüne alarak anlık ziyaretçi sayısını 650 olarak belirledik. Gün içinde toplam ziyaretin 4 bin 500-6 bin arasında değişeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Efes Antik Kenti'nin 1 Haziran'dan açıldığını söyleyen Topal, şunları kaydetti:

"Kapılarımızda giriş ve çıkışları an itibarıyla takip edebiliyoruz. Gerekirse bir süre beklemelerini rica ediyoruz. Alan içinde 1300 metrelik mesafe söz konusu, dolaşarak gittiğimizde ise mesafe 1800 metreye ulaşıyor. Çok sıkıntılı bir süreç değil, en çok kapı bölümlerine dikkat ediyoruz. 1 Haziran'dan bu yana gelenler genelde aileler. Birlikte hareket ediyorlar. Sosyal mesafe kurallarına uymayan diğer misafirlerimizi nazikçe uyarıyoruz."

Yeni sezonda ziyaretçilerin memnuniyetlerinin esas alınacağını belirten Topal,"Alanın korunması ve restorasyon ile ziyaretçi yönetimi ve planlamasına ilişkin hazırlıklarımız da var. Gece aydınlatması ve tiyatronun restorasyonu çalışmalarımız var. Şu anda çalışmayı sürdürüyoruz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal