Ecinni Nerede Çekildi?

Gerilim-korku filmi türlerinden biri olan Ecinni, 2018’de vizyona girmiştir. Yaklaşık bir buçuk saat süren bir çalışma olup; filmin yönetmeni de 1984 doğumlu Mehmet Sağlam’dır.

16.07.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:04) Ecinni Nerede Çekildi?

Oyuncular, Batuhan Zeybek, İlke Ketboğa, Süha Çağrıcı, Kübra Özyıldız, Öznur Ulutaş, Dilara Yardımcı, Erol Üzümcü’dür.

Filmin müzikleri Can Kiremitçi’ye aitken; görüntü yönetmeni koltuğundaysa, Ahmet Yaşar Gümüş görülmektedir.

Korku filmlerinde hep dine, inançlara, mistik olana vurdu yapıldığı için, bunların isimleri de hayli ilginç olmaktadır; ki, kimileri Arapça sözcüklerden, kimileri Kur’an-ı Kerim’de geçen bir ifadeden, kimileri de halk inanışının kökenindeki bu korku unsurlarından beslenmektedir. Bu minvalde, ‘‘ecinni’’ ifadesinin de etimolojik kökeni hayli değiişiktir. Ecinni, Arapça  ‘‘bir tane cin’’ demektir.

ECİNNİ FİLMİNİN KONUSU

Ecinni filminin konusu, oldukça ürkütücü bir olay ekseninde dönmektedir. Olay şöyle anlatılabilir:

Kardeşinin ortadan kaybolmasından sonra, psikolojisi allak bullak olan ve küçüklükten beri o olayı unutamayan Kadir, cinlerle irtibata geçmeye başlamıştır. 7 yaşından beri onlarla sürekli irtibatta olan ve her fırsatta, kardeşi Duygu’nun eksikliğini hisseden genç adam, bu durumu içinde bastırmaya çalışmak ister. Ama, çok zorlanır. İletişim fakültesinde okuduğu için, bir belgesel çekmeye karar verir. O anlamda da, Osmanlı döneminden kalan dört yüz yıllık, tarihi bir köyü bulur. Köyün onu bir şekilde kendine doğru çağırdığına da inanmaktadır.

Çekim için hazırlıklara başlanılır. Kadir, en yakın arkadaşı Hakan, sevdiği kadın Aslı ve iki üniversite arkadaşı çekimleri yapmak ümidiyle yola çıkarlar. Daha köye adımlarını atmaya kalmadan, birtakım garip durumlar yaşanmaya başlanır. Bu anlamda, Kadir 15 yıldır iletişim kurduğu cin ailesinden icazet alarak, olanlara müdahale etmeye karar verir. Derken, işler raydan çıkar; onu ve arkadaşlarını inanılmaz sürprizler beklemektedir.

ECİNNİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Ecinni filmi  nerede çekildi denilecek olursa, rota İzmir’i gösterecektir. Bu şehrin Torbalı ilçesi temel çekim alanı olarak kullanılmıştır. Zira, Torbalı tenhalığıyla, uçsuz bucaksız, ıssız bölgeleriyle daha önce birçok filme mekân yapıldığı gibi, bu filmde de boy göstermiştir. Filmde, bu ilçenin Pancar Mahallesi seçilmiştir.

Torbalı, paranormal olayların da yaşandığı rivayet edilen ve kimi gizemli hikâyelerin geçtiği ilginç bir bölge olarak da bilinmektedir. Buranın ayazı, soğuğu ve karanlığı da korku filmi çekenler için ideal gelmektedir. Üstelik, buraya ulaşım da hayli kolaydır.

Yönetmen Sağlam, filmi çekerken fazla soğuk yediklerini, çekimlerin zorlayıcı geçtiğini ve kimi oyuncuların böylesi cin meselelerine fazlasıyla inandığını dile getirmiştir.

Ecinni filminin devamı niteliğinde, yine aynı bölgede Ecinni 2 Tılsımlı Mezar (2019) ve Ecinni 3 Issız Çığlık  (2020) da Mehmet Sağlam tarafından çekilmiştir.

Filmin devamındaki seride; özellikle rahibelik miti ve eski bir Ermeni hikâyesinden kalma bir olay gündeme getirilmektedir. Ölü bir Ermeni rahibenin mezarının açılması bu hikâyeyi tüm ürkütücülüğüyle sürdürmektedir.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal