Dünyanın Dört Bir Yanından İlginç Gelenekler

Her ülkenin kendine özgü yaşam tarzı, gelenekleri ve görenekleri var. İşte bizim için oldukça garip olan ancak dünyanın başka bir yerinde normal karşılanan gelenekler...

29.01.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:07) Dünyanın Dört Bir Yanından İlginç Gelenekler

HİNDİSTAN
-Hindistan'da, yemeğe gelen misafir yemekten sonra geğirmezse yemeği beğenmemiş olarak algılanıyor. Siz siz olun o sofradan geğirmeden kalkmayın. Ayrıca yemeğinizi yerken sağ elinizi kullanın. Zira diğerini kullanırsanız ters bakışları üzerinize çekebilirsiniz.
- Tuvalet kağıdı bulunmaz. Onun yerine tuvaletin yanında bulunan küçük bir kovadan gelen su kullanılır. Tuvalet kağıdını kullanmak genellikle boruları tıkayabileceğinden ve ekstra atık yaratabileceğinden kullanılmaz.
-Evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki temizlik işleri dışında eğer evde bekar erkek var ise onun he türlü ihtiyacını karşılamak zorunda.

TANZANYA VE KENYA
-Bu ülkelerde yaşayan Masai kabilesi üyeleri birbirlerine tükürerek selamlaşıyorlar. Özellikle yeni doğan bebeklere tükürüldüğünde lanetten ve kötü şanstan uzak durduğuna inanılır. Büyüklerle selamlaşırken de ilk olarak kendi ellerine tükürürler.

GÜNEY KORE
-Bir şeyi ikram ederken, hediye verirken ve ödeme yaparken iki elinizle uzatmalısınız. Tek elle yapıldığında ise bu istemeden yaptığınızı gösteriyor.
-Doğduğunuzda 1 yaşında sayılırsınız.
-Bir kişinin ismini kırmızı kalemle yazarsanız, bu onun ölmesini istediğiniz anlamına gelir.

RUSYA
-İçki kültürleri oldukça geniştir. Dolayısıyla bu konu hakkında pek çok kural vardır. İçki tokuşturulduğunda bir yudum içmeden masaya bırakılmaz. Ayrıca mezar başında içmek ölüye bir saygı gösterisi anlamına gelir.
-Düğünde, doğumda ve ölümde hayattaki büyük değişimi gösterdiği düşüncesiyle tabak kırılır. Düğünden sonraki gün kayınvalide en pahalı tabağı kırar.

POLONYA
-Resmi bir dil kullanan halk birbirlerine siz diye hitap eder, resmi bir iletişim kurar.
-Öğle yemeğinin yenilmediği ülkede kahvaltı, akşam yemeği ve son öğün şeklinde yemek yenir.
-Doğum, vaftiz, ölüm ve düğün gibi merasimlerin tamamında alkolün yeri büyüktür. Üzüntülerinde, sevinçlerinde, heyecanlarında, sıkkınlıklarında her daim alkole başvurulan Polonya’da alkol, gelenek sayılabilecek bir konumdadır.

MORİTANYA
-Ülkede şişman kadınlar güzel kabul ediliyor. Evlenme çağına gelen kızlar en az 60 kilo olmak zorunda.

PERU
-Çocuklarının sağlıklı olmalarına isteyen aileler onlar için koyun ve evcil hayvanları öldürüyorlar. Sonrasında ise öldürülen hayvanların kanları ile çocuklarını yıkıyorlar.

LAOS
-Kadınlar boyun ve bileklerini gizlemek zorundalar. Çünkü bu bölgeler kadının vücudunun en erotik yerleri olarak görülür. Boyunlarındaki halka küçük yaşta takılır ve yaşları ilerledikçe bir yenisi ile daha da uzatılır.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal