Dünyaca Ünlü Müze, Dekolteli Kadını İçeri Almadı

Fransa'nın dünyaca ünlü Orsay Müzesi'nde kıyafeti nedeniyle içeri alınmayan Jeanne isimli kadının isyanı, sosyal medyada gündem oldu. Müze yönetimi açıklama yayınlayarak özür diledi.

12.09.2020-18:13 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-13:03) Dünyaca Ünlü Müze, Dekolteli Kadını İçeri Almadı

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Orsay Müzesi, sosyal medyanın gündemine oturdu. 22 yaşındaki Jeanne isimli bir kadın, arkadaşıyla birlikte müzeyi ziyaret etmek istedi.

Biletlerini alan ve girişe doğru ilerleyen Jeanne, güvenlik tarafından durduruldu. Jeanne’nin iddiasına göre güvenlik ekibi kıyafetindeki göğüs dekoltesini uygunsuz bularak müzeye girişine izin vermedi.

Üzerine ceketini giymesi söylenen Jeanne, bunu uyguladıktan sonra müzeye girebildi. Yaşadıklarını sosyal medyada paylaşan genç kadın, 'Girişte durdurulunca herkes bariz bir şekilde göğüslerime bakıyordu. Beni görünüşümle yargılayan insanlarla karşı karşıya kaldım. Bütün yaz giydiğim normal bir elbiseydi. Ben sadece bir beden ya da göğüslerimden ibaret değilim' ifadelerini kullandı.

Müze Özür Diledi

Jeanne’nin paylaşımı kısa sürede hızla yayılırken, müze yönetimi de açıklama yapmak zorunda kaldı. Müze yetkilileri, genç kadından özür dilediklerini duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal