Dünya Sağlık Örgütü’nden Çocuklara Coronavirüs Kitabı

Dünya Sağlık Örgütü çocukların coronavirüsü salgınını anlayabilmesi için 36 farklı dilde kitap hazırladı.

09.04.2020-15:01 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-14:59) Dünya Sağlık Örgütü’nden Çocuklara Coronavirüs Kitabı
Dünya Sağlık Örgütü 50'den fazla kuruluşla birlikte, çocukların coronavirüsü salgınını anlayabilmesi için 36 farklı dilde 700 çocuk, ebeveyn, bakıcı ve öğretmenle görüşerek kitap hazırladı. Kitap internet üzerinden erişime açılmasının yanı sıra sesli kitap olarak da yayınlanacak.

6-11 yaş arası çocuklar için hazırlanan “Benim Kahramanım Sensin, Covid-19 ile Savaşan Çocuklar’ adlı kitaptaki ‘Ario’ isimli karakter, çocuklara coronavirüsten nasıl korunabileceklerini, salgın ile birlikte değişen dünyaya nasıl adapte olabileceklerini anlatıyor.

WHO Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, hazırlanan kitapla ilgili “Geçmişteki insani acil durumlar gençlerin hayatları tepe taklak olduğunda korkularını ve kaygılarını gidermenin ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Çocukları saat dilimleri ve kıtalar arasında yolculuğa çıkaran bu güzel kitabın, onların koronavirüs salgını sırasında pozitif ve güvende kalmaları için ne yapmaları gerektiğini anlamalarına yardımcı olmasını umuyoruz” dedi.

Yazar ve çizer Helen Patuck ile proje ekibinin hazırladığı kitaba Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu gibi kuruluşlar destek verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal