Dudullu Postası Nerede Çekildi?

Dudullu Postası, özel bir internet kanalı olan BluTV’de yayınlanan bir internet dizisidir. Dizinin yönetmeni Onur Ünlü’dür. Diğer yönetmense Erkan Tunç’tur. Yapımı Limon Film üstlenmiştir. İnternet yayıncılığının giderek geliştiği ülkemizde, bir dizi olarak hayli dikkat çekmiştir.

16.07.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:54) Dudullu Postası Nerede Çekildi?

Ocak 2018 ve nisan 2018 ayları arasında, 13+1 şeklinde devam eden dizi, komedi türünde yayına girmiştir. Dizinin senaristleri Funda Alp ve Yiğit Sertdemir’dir. Başrolde, ünlü oyuncu Güven Kıraç vardır. Diğer oyuncuların ismiyse şu şekilde sıralanabilir: Erkan Can, Hazar Ergüçlü, Bülent Şakrak, Taner Ölmez, Levent Tülek, Ali Atay, Ayda Aksel, Bekir Çiçekdemir, Özgür Emre Yıldırım, Ahmet Rıfat Şungar.

Dizi, ‘‘burası Dudullu, burada imkansız yoktur.’’ sloganıyla yayına başladığı internette final yaptıktan sonra, 2020 yılında eski bölümlerinin tekrarıyla Kanal D ekranlarında televizyon seyircisiyle buluşmuştur. Ama, televizyonda pek ilgi görmediği için, özellikle koronavirüs günlerinde yayından şimdilik kaldırılmıştır. Öyle ki, Mucize Doktor dizisinde de yer alan ve bu dizide de oynayan Taner Ölmez’in iki dizisi birbiriyle ayrı kanallarda çakışınca da problem çıktı. Mucize Doktor, Dudullu Postası’na fark attı.

Dudullu Posta dizisinin ilham kaynağı, erken yaşta Gırgır dergisinde çizimlere başlayan karikatürist Serkan Yılmaz’ın Dudullu Postası başlıklı karikatürleridir. Yılmaz, bu çalışmalarını Penguen dergisinde yıllarca (2008-2016)  yayımlamıştır. Ardından, aynı adla Alfa Yayınları’ndan kitap olarak çıkmıştır. Karikatürler, mahalle esnafı üstünden gitmektedir, zira Yılmaz o bölgede bir dönem yaşamıştır. ‘‘Köşem Var Yazıyorum’’ köşesiyle hicvettiği Asım Velioğlu karakteri de burada doğmuştur.

DUDULLU POSTASI DİZİSİNİN KONUSU

Gazetecilik yapan Asım idealist ve sanatçı ruhlu bir kişiliğe sahiptir. Kılı kırk yarar, takıntılı ve huysuzdur. Daha önce kafasına aldığı sert bir darbe sonucu, düşünceleri de gelip gitmektedir. Fakat, toplumun kendisinden daha deli olduğunu görünce, deliliğine de pek anlam veremez. Kendisine de abartılı şekilde hayrandır, dünyada olup bitenden haberi yoktur.

Dizi karakterlerinden Melis’le Tayfur arasında da büyük bir aşk yaşanmaktadır. Tayfur da gazeteci olmak için çırpınmaktadır. Asım, Dudullu’da yerel bir gazete çıkarmak için kollarını sıvar. Tayfur bu gazetede Erkan ve Cem adlı arkadaşlarıyla çalışmaya başlar. Mahallede Kayıp Babalar denilen ekibin bulunması üzerine harekete geçilir.

Dizinin absürt bir içeriği vardır. Dudullu Postası dizisinin konusu, bir grup gazetecinin ve mahalle sakininin çevresinde geçmektedir. Buradaki komik olaylar anlatılmaktadır.

DUDULLU POSTASI DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Dudullu Postası dizisi nerede çekildi, yoksa Dudullu’da mı dediğiniz duyar gibiyiz. Doğru tahmin! Dudullu Postası adından da anlaşılacağı gibi, aynı yerde çekilmiştir.

Dudullu, İstanbul’da, Ümraniye’ye bağlı bir semttir. Şehir merkezine oldukça uzaktır. Yerel bir mahalle havasına sahiptir. Şehri gören bir tepeye de sahiptir. Bölge, karikatürlerde geçtiği için, ondan uyarlanan dizinin bölümleri de burada çekilmiştir. Düşük ve orta gelir sahibi insanların yaşadığı, naif, ama metropolün uzağında, içine kapalı bir yerdir. Aşağı ve yukarı Dudullu biçiminde ikiye ayrılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal