Diriliş Ertuğrul Rekora Koşuyor

16 günde 2 milyon takipçiye ulaşan Diriliş Ertuğrul'un Urduca YouTube kanalı rekor kırmayı hedefliyor.

16.05.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-10:17) Diriliş Ertuğrul Rekora Koşuyor
13. yüzyılın ortalarında Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu olan Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin hayatını ve liderliğini yaptığı Kayı Boyu'nun mücadelesini ekranlara taşıyan Diriliş Ertuğrul dizisi ramazan ayının başından beri Pakistan devlet televizyonunda yayımlanıyor.

Türkiye'de ve birçok ülkede rekor kıran ve ramazan ayında Urduca olarak Pakistan'da gösterilmeye başlayan yapım için Pakistan'da açılan "TRT Ertugrul by PTV" YouTube hesabı 16 günde 2 milyonu aşkın takipçiye ulaştı.

28 günde en çok takipçi kazanan kanal olma yolunda ilerleyen YouTube hesabının 28 günde en çok takipçi kazanan hesap olması için 6,62 milyon takipçiye ulaşması gerekiyor.

Gerçek bir hikayeye dayandığından ötürü Pakistan halkının ilgisini çeken Diriliş Ertuğrul ile ilgili konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgüç, "Dizi, dünyaya değer temelli içeriklerle ilham vermenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi." diye konuştu.

Dijital medyada Youtube kanalının takibi için başlatılan #ErtugrulYouTubeRecord etiketine de değinen Akgüç, "Serinin zaten şaşırtıcı olan YouTube başarısını geliştirmeyi ve kampanyayla küresel çapta hayranlarımızı bir hedefte birleştirmeyi umuyoruz." ifadelerini kullandı.

PTV Genel Müdürü Amir Manzur ise "İzleyicilerin dizideki ihtişamı görmelerini, Müslümanların nasıl adil olduklarını ve dünyayı uzun yıllar yöneten Osmanlı İmparatorluğu'nu nasıl kurduklarını anlayabilmeleri için diziyi Urduca dublajlı olarak Pakistanlıların büyük çoğunluğuna ulaştırmaktan dolayı mutluyuz." dedi.

Yüksek izleyici sayısına da değinen Manzur, bunun PTV'nin gücü yanında TRT yapımlarının kalitesini de gösterdiğini ifade etti.

Diriliş Ertuğrul Urduca olarak günde biri yeni 2'si tekrar olmak üzere üç kere Pakistan'ın tamamında izlenebilen PTV'de yayınlanıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal