Devlet Tiyatroları’ndan Trajikomik Bir Hikaye: Türkiye Kayası

İzmir Devlet Tiyatrosu’nun Türkiye Kayası adlı oyunu, Macunköy Yerleşkesi'nde açık havada kurulan sahnede tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

25.06.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-14:46) Devlet Tiyatroları’ndan Trajikomik Bir Hikaye: Türkiye Kayası

Fehime Seven’in yazdığı, Seval Erözmen Kip’in yönettiği İzmir Devlet Tiyatrosu’nun Türkiye Kayası adlı oyunu, Macunköy Yerleşkesi'nde açık havada kurulan sahnede tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

9, 10 ve 11 Temmuz saat: 21.00’de sahnelenecek oyunda, Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç eden bir ailenin gelecek umudu, geçmişten kopma çabası, aidiyetlerini geride bırakmaları, sınır kapısında yaşadıkları güçlükler yer yer eğlenceli bir üslupla, trajikomik biçimde gözler önüne serilir.

Mesure Tahir, Ömer Polat, Gizem Tataroğlu, Egecan İntepeler, Muhammed Taşdemir ve Çağatay Özçelik’in rol aldığı oyunda, genç kızın kaçak sevgilisinin ailenin karşısına çıkması ve kızın hamile olduğunun anlaşılması, ayrıca bir türlü sınırı geçememeleri, aile içi bir yüzleşmenin de ortaya çıkmasına neden olur.

1 saat 50 dakika süren oyunun müziklerini Cenap Oğuz, dekor tasarımını Murat Gülmez, kostüm tasarımını Günnur Orhon ve ışık tasarımını Mehmet Yaşayan yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal