Devlet Tiyatroları'ndan Hırçın Kız Oyunu

Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tiyatroseverlerle buluşan William Shakespear'ın yazdığı "Hırçın Kız" oyunu büyük beğeni topluyor.

11.03.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-09:58) Devlet Tiyatroları'ndan Hırçın Kız Oyunu
Devlet Tiyatroları sahneleri birbirinden güzel oyunla sanatseverleri ağırlmaya devam ediyor. Bu oyunlardan biri de Hırçın Kız.

Dünya edebiyatının unutulmaz ismi William Shakespear'ın yazdığı, dramaturgluğunu ve rejisini Yücel Erten'in yaptığı oyun Mecidiyeköy Büyük Sahne'de tiyatroseverlerle buluşuyor.

Sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan oyun, Sinyor Battista’nın biri fevkalade hırçın ve dik başlı, diğeri uysal ve uyumlu iki kızının evlilik maceraları çevresinde dönüyor. Battista, huysuz büyük kızı Katerina kocaya varmadan, küçük kızı Bianka’nın evlenmesine izin vermeyeceğini açıklar. Küçük kızın talipleri, bu kilidi açması için Petrukio’ya başvururlar. Petrukio hem evlenip kadının yüklü çeyizine konmak hem de onu terbiye edip uysallaştırma iddiası ile işe girişir. Bu arada Bianka’nın talipleri de türlü yöntemlerle genç kıza yaklaşmaya, gönlünü çelmeye çalışırlar. Katerina’nın erkek egemen çevreye ayak direme çabası ile Bianka’yı elde etmek için kurulan düzenler, bir çeşit anafor oluşturacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal