Devlet Tiyatroları, Sahnelerini Özel Tiyatrolara Açıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları sahneleri ile özel tiyatrolar hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Koronavirüs nedeniyle açılış gerçekleştiremeyen özel tiyatrolar bu durumdan olumsuz etkilendi.

22.10.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-17:43) Devlet Tiyatroları, Sahnelerini Özel Tiyatrolara Açıyor

Koronavirüs nedeniyle açılışlını gerçekleştiremeyen özel tiyatrolar, bu durumdan olumsuz etkilendi. Bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları sahnelerini pandemi nedeniyle açılış yapamayan özel tiyatroların kullanımına tahsis edecek.

Özel tiyatroları desteklemek üzere yapılacak tahsisler 1 Aralık 2020-5 Haziran 2021 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.

Devlet Tiyatroları'nın sahnelerini bu yılın Aralık ayında kullanmak isteyen özel tiyatrolar başvurularını 10 Kasım’a kadar, diğer aylar için yapılacak başvurular ise iki ay önceden iletilecek. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü her ayın 20’sinde, takip eden aylar için yeni salon tahsis başvurusu açıklayacak.

SAHNE KULLANIM BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet Tiyatroları'nın yerleşik ve turne sahnelerine, Bakanlığın 'Özel Tiyatroların Kayıt İşlemlerine Dair Yönetmelik' kapsamında Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne kayıtlı özel tiyatrolar başvuruda bulunabilecek.

Talep edilen ilde kendi salonu bulunan özel tiyatrolar aynı il içindeki sahnelere tahsis başvurusu gerçekleştiremeyecek.

Tahsis yapılırken Devlet Tiyatroları sahnelerinin bulunduğu ildeki özel tiyatrolara öncelik verilecek.

Başvurular elektronik başvuru sistemine ulaşan başvuru sırasına göre değerlendirmeye alınacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün e-posta adresine iletilecek başvurularda oyun metnin de gönderilmesi gerekiyor.

Başvurulara ilişkin detaylara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden erişim sağlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal