Devlet Tiyatroları Perdelerini Bugün Açıyor

Yeni tiyatro sezonunun ilk turunda 12 bölgede 36 yeni oyun ile seyircilerini karşılamayı planlayan Devlet Tiyatroları (DT), bugün sanatseverlerin karşısına çıkacak.

01.10.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-11:47)

Yeni tiyatro sezonunun ilk turunda 12 bölgede 36 yeni oyun ile seyircilerini karşılamayı planlayan Devlet Tiyatroları (DT), bugün sanatseverlerin karşısına çıkacak. 

Türk edebiyatının usta yazarı Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın "Gulyabani", dünya yazarı William Shakespeare'in "Yanlışlıklar Komedyası", İskender Pala’nın "Leyla ile Mecnun", öykü ve tiyatro yazarı Haldun Taner’in "Keşanlı Ali Destanı", oyun yazarı Ekrem Reşit Rey’in "Lüküs Hayat", ünlü Alman tiyatro yazarı ve yönetmeni Bertolt Brecht’in "Küçük Burjuva Düğünü", Adalet Ağaoğlu’nun "Kozalar", Yılmaz Gruda’nın "Kasetçiler" adlı eserlerinden uyarlanan birçok yeni oyun, Devlet Tiyatrolarınca ilk turda seyirci karşısına çıkacak.

Yeni oyunların haricinde geçen sezonlarda kapalı gişe oynayan Necip Fazıl Kısakürek’in "Reis Bey", Orhan Kemal’in "Üç Kağıtçı", Dostoyevski’nin "Suç ve Ceza" ve Moliere'in "Cimri" isimli oyunları da bu sezon seyircilerin beğenisine aktarılmayı sürdürecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal