Devlet Tiyatroları 'Aşık Veysel'in Dünya Prömiyeri İle Yeni Sezonu Açtı

Devlet Tiyatroları, Başkentte 'Aşık Veysel' oyununun dünya prömiyerini Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yoğun corona virüs tedbirleri ile yaptı.

02.09.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-09:02) Devlet Tiyatroları 'Aşık Veysel'in Dünya Prömiyeri İle Yeni Sezonu Açtı

Devlet Tiyatroları, 2020-2021 sanat sezonunun açılışını, yoğun corona virüs tedbirleri altında gerçekleştirdi.

Devlet Tiyatrolarının Başkentteki 'Aşık Veysel' oyununun dünya prömiyeri, Küçük Tiyatro Sahnesi'nde yapıldı.

Osman Nuri Ercan'ın yazdığı ve Aşık Veysel karakterini canlandırdığı oyunun yönetmenliğini ise Alpay Ulusoy üstlendi.

Oyun öncesinde esere ilişkin bilgi veren Ercan, Aşık Veysel'in Türk halkının bağrına bastığı, ünü dünya ile buluşan evrensel bir değer olduğunu söyledi.

Ercan, 'Aşık Veysel, İstiklal Savaşı yıllarında 'Askere gidemedim, üzülüyorum. Arkadaşlarım gibi cepheye gitseydim, vatanım için çarpışsaydım' diyecek kadar güçlü bir vatan aşığı, Atatürk sevdalısı. Karşısındakine hoşgörü ile davranan, gönlü sevgi ile dolu. Nasıl olsa hepimiz dünyanın sonuna geliriz. 'Şu dünyada en güzel şey iyiliktir' diyen, gönlü sevgi dolu bir güzel insan' dedi.

‘Aşık Veysel’i Oynamak İçin Bağlama Dersi Aldım’

Yunus Emre, Karacaoğlan gibi üzerinde araştırmalar yaparak, oyunlaştırdığı başka eserlerinin de olduğunu belirten Ercan, 'Araştırdım, uzun süre düşündüm. Önemli bir şahsiyet, dünyaya mal olmuş. En iyisi, en doğrusu nasıl olur diye araştırdım ve sahneye koydum.' ifadelerini kullandı.

Oyunun tek perde olduğunu belirten Ercan, Aşık Veysel'i oynamak için bağlama dersi aldığını, oyunda ünlü halk ozanının türkülerini çalarak seslendireceğini söyledi.

Ercan, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un seyircilerin sanattan uzak kalmamaları için çok çalıştığını dile getirdi.

Yönetmen Alpay Ulusoy ise 40 gündür çalıştıklarını, oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostüm tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını ise Yakup Çartık'ın üstlendiğini söyledi.

Oyun sırasında maske takmanın zorunlu olduğu Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde, seyirciler sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde, ateşleri ölçülerek salona alındı.

El dezenfektanının fuaye alanına yerleştirildiği ve kullanımının zorunlu olduğu sahnelerde, seyirciler birer sıra ve aralıklı oturarak oyunları izledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal