Devlet Opera ve Balesi 3 Bin Kişiyle Yeni Yıl Konseri Gerçekleştirecek

Napoliten parçalar, aryalar ve Türk eserlerinin seslendirileceği Devlet Opera ve Balesinin yeni yıl konseri, 28 Aralık Cumartesi akşamı Congresium'da gerçekleştirilecek.

25.12.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 25.12.2019-12:04) Devlet Opera ve Balesi 3 Bin Kişiyle Yeni Yıl Konseri Gerçekleştirecek

Devlet Opera ve Balesi (DOB), gelenekselleşen "Yeni Yıl Konseri"nde, başarılı tenor ve sopranoları geniş repertuvarıyla sanatseverlerle buluşturacak.

DOB Genel Müdürü, tenor Murat Karahan, 3 bin kişilik Congresium'da düzenleyecekleri konser için klasik opera aryalarından napoliten parçalar ve Türk müziği eserlerine kadar geniş bir repertuvar hazırladıklarını belirtti.

Karahan, 28 Aralık'taki konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestrasını Sunay Muratov'un yöneteceğini, başarılı soprano ve tenorların sahnede olacağını açıkladı.

"Her Konserde Genç Bir Yeteneğimizi İzleyiciyle Buluşturuyoruz"

Avrupa'da başarılar kazanmış soprano Burcu Uyar'ı bu sene Ankara Devlet Opera ve Balesi bünyesine aldıklarını ve Yeni Yıl Konseri'nde müzikseverlerle buluşturacaklarını anlatan Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konserlerini dinlemekten çok zevk aldığımız sopranolarımız Çiğdem Önol, Funda Ateşoğlu ve Esin Talınlı, tenor Aykut Çınar da bu konserde bizlerle olacak. Her konserde genç bir yeteneğimizi izleyiciyle buluşturuyoruz. Genç jenerasyon solistlerinden Kamil Kaplan da sahnede olacak. Bendeniz de birkaç eserle konsere katkıda bulunmaya çalışacağım."

Sopranolar Çiğdem Önol, Esin Talınlı, Funda Ateşoğlu, Burcu Uyar, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Murat Karahan ve Aykut Çınar, bariton Kamil Kaplan'ın sahnede olacağı konserin ışık tasarımını Fuat Gök üstleniyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal