Dali Müzesi'ni Gezmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. İspanya'daki Dali Müzesi de bunlardan biri.

04.04.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-12:10) Dali Müzesi'ni Gezmek Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı
Coronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada alarm verilmiş durumda. Ülkeler turistik giriş-çıkışları durdurdu, sınırlarını kapattı. Birçok ülkede bir şehirden bir şehre gitmek dahi yasaklandı. Konserlerin, maçların, kültür sanat etkinliklerinin iptal edildiği şu dönemde müzeler de geçici süreyle sanatseverlere kapılarını kapattı.

Coronavirüs sebebiyle seyahat edemeyenler ama keşif yapmaktan da uzak kalamayanlar için online olarak gezilebilen müzeler ve turistik alanlar yeni trend oldu.

Bu müzelerden biri de şuan coronavirüsle büyük mücadele veren İspanya'da yer alıyor. Katalonya bölgesine bağlı Figueres kentinde bulunan Dali Müzesi'ni sanatseverler online olarak gezebiliyor.

İspanyol ressam Salvador Dali'ye adanmış yapı dünyanın en çok ziyaret edilen sanat müzeleri arasında yer alıyor. Ressamın yaşadığı dönemde belediyenin tiyatro binası olan ve Salvador Dali’nin de ilk sergisini gerçekleştirdiği binada sanatçının sürrealist eserleri sergileniyor.

4000 eserden oluşan Salvador Dali koleksiyonunu görmek için tek yapmanız gereken https://www.salvador-dali.org/en/museums/dali-theatre-museum-in-figueres/visita-virtual/ linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal