Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri 29 Ekim’de Gerçekleşecek

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında sahiplerini bulacak. Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlardan dolayı hüküm giyenlerin ödülü ise Değerlendirme Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile geri alınacak.

10.06.2020-10:43 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-11:33) Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri 29 Ekim’de Gerçekleşecek

Türkiye'nin kültür ve sanatını daha üstlere taşıyan, Türk kültür sanat yaşamına büyük katkılar sunan, özgün hizmetleri ve eserleriyle öne çıkan kurum ve kişilerin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında sahiplerini bulacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Yönetmeliği yayınlandı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Değerlendirme Kurulu olarak görev yapacak ve iki ay önce toplanacak.

Cumhurbaşkanının onayına farklı kültür ve sanat dalları arasından asgari 5, azami 9 aday sunulacak.

Ödülü almaya hak kazanan Türkiye'nin kültür-sanat hayatına katkı sunan kişiler Cumhurbaşkanının onayına sunularak seçilecek. Ödüller devlet adına onurlandırmak ve özendirmek üzere, Cumhurbaşkanlığınca verilecek.

ÖDÜLLER BİR DEFAYA MAHSUS VERİLECEK

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında açıklanacak Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde kişi veya kurumlara Cumhurbaşkanı tarafından ödül olarak bir defaya mahsus madalya, berat ve rozet verilecek.

Ödüle seçilemeyen isimler açıklanmazken ödüle layık görülen kişinin hayatta olmaması durumunda ödül, kanuni mirasçılarından birine verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninin zamanı ve yeri ise Genel Sekreter tarafından belirlenecek.

Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlardan dolayı hüküm giyenlerin ödülü ise Değerlendirme Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile geri alınacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal