CSO Sezon Açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Gerçekleşti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni konser sezonu açılışında hazır bulundu.

01.10.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-09:56)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni konser sezonu açılışında hazır bulundu.

CSO'nun 2019-2020 konser sezonu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde verilen özel konserle açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile dahil olduğu açılış konseri, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
CSO 1'inci Şefi Rengim Gökmen hakimiyetindeki konserin solistliğini, dünyaca ünlü ikiz piyanistler Güher ve Süher Pekinel üstlendi.

1933 YILINA AİT İSTİKLAL MARŞI KAYDI BULUNAN TAŞ PLAK HEDİYESİ

Pekinel ikilisi, açılış konserinde, Fransız besteci Francis Poulenc'in piyano ve orkestra için yazdığı konçertosunu söyledi. Çağdaş Türk müziğinin en güzel yapıtlarını sunan, ikinci kuşak bestecilerden Ferit Tüzün'ün en önemli eserleri olarak kabul edilen "Türk Kapriçyosu" da konserin açılış eseri olarak programda dikkat çekti.

Devlet Çoksesli Korosu'nun dahil olmasıyla, Gürcistan asıllı Rus bestecisi Alexander Borodin'in bestelediği "Poloveç Dansları" ise konserin final eseri olarak dikkat çekti. 

Konserden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, CSO 1'inci Şefi Rengim Gökmen ve CSO Müdürü Altan Kalmukoğlu'na 1933 yılına ait İstiklal Marşı kaydı bulunan taş plak hediye etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal