Covid-19’dan İlham Alan Festival 'Statuafest' Başladı

Covid-19'un ilham verdiği festival başladı. 'Statuafest - Sokağın diğer tarafı' festivali, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te iki gün devam edecek.

05.09.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-10:48) Covid-19’dan İlham Alan Festival 'Statuafest' Başladı

Sokak Tiyatro Prodüksiyonu 'Teatrosk' tarafından düzenlenen festivalin bu yılki konusunun Covid-19'dan yola çıkarak 'Corona virüs zamanında Üsküp' olduğu belirtildi.

Statuafest Başladı

Organizatörler tarafından yapılan açıklamada, 'Mart ayından bu yana şehrin sertleşmiş görüntüsünü ve yaşantısını yeniden anlatan' canlı heykellere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi olduğu ve fotoğraf çektirdikleri ifade edildi.

'Teatrosk' sanatçısı Elena Cvetanovska, festivalin dördüncü kez düzenlendiğini belirterek, corona virüsün yayılmasının engellenmesi için yapılan protokol ve tedbirlere uyulduğundan bu yıl etkileşimin daha az olduğunu söyledi.

Cvetanovska, 'Bu virüsün neden olduğu salgın, işte ilham tam da bu. Bugün ve yarın ileteceğimiz tüm mesajların halka ulaşmalarını ve önlemlere saygı duyulmasını umuyoruz.' diye konuştu.

Corona virüs salgını nedeniyle festivalde bu yıl yurt dışından sanatçı bulunmadığını kaydeden Cvetanovska, Avrupa çapında tanınmış Kuzey Makedonyalı sanatçılara odaklandıklarını sözlerine ekledi. 'Statuafest - Sokağın diğer tarafı' Üsküp Belediyesi tarafından destekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal