Çorum Müzesi'ne Sanal Tur

Coronavirüs salgını nedeniyle bir çok müze kapılarını kapattı fakat bazı müzeler dijital ortamda sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Çorum Müzesi de bunlardan biri.

14.05.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-12:43) Çorum Müzesi'ne Sanal Tur
1968 yılında açılan ve 2000 yılında yeni binasında hizmet vermeye başlayan Çorum Müzesi, şu sıralar coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı.

Kalkolitik Çağa ait Kuşsaray Höyüğü, Tunç Çağına ait Resuloğlu Höyük ve Alacahöyük eserlerinin kronolojik olarak sergilendiği müzeyi dijital ortamda ziyaret etmek mümkün.

Hititlerin başkenti Hattuşa'nın yer aldığı Çorum’da Boğazköy-Hattuşa, Alacahöyük, Ortaköy-Şapinuva ve Eskiyapar gibi halen kazıları devam eden Hitit merkezleri bulunuyor.

Hitit Dönemi eserleri arasında müze koleksiyonunda özel bir yere sahip “kabartmalı vazolar” Yörüklü-Hüseyindede kazı alanından çıkarılmıştı.

UNESCO tarafından “Dünya Belleği Listesine” alınan Hitit Dönemi çivi yazılı tabletler, Hitit Dönemine ait üzeri çivi yazılı ünik bronz kılıç, Boğazköy-Hattuşa ve Ortaköy-Şapinuva kazılarında arşiv hâlinde bulunan kil mühür baskılı bullaların sergilendiği müzede; Galat, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait cam, seramik ve madeni eserler de yer alıyor.

Müzedeki Roma eyalet ve resmi sikkeler ile Bizans Dönemi ve İslami Dönem sikkelerinden oluşan zengin bir sikke koleksiyonunu da görmek için yapmanız gereken tek şey, https://sanalmuze.gov.tr/muzeler/CORUM_MUZESI_WEB/ linkine tıklamak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal